Mulino Sobrino Pełnoziarnista mąka z pszenicy durum bio, 1 kg
Włoski rarytas w kuchni
24,99 zł
(24,99 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Do włoskiej kuchni pełnowartościowej
- Wysoka zawartość błonnika
Nr art.: MUS-009, Zawartość: 1 Kilogram, EAN: 8055304820221
Opis
Poza Włochami mąka z pszenicy durum nie jest tak popularna jak dobrze znana semolina z pszenicy durum. Różnica polega na stopniu zmielenia, który w przypadku semoliny nie jest tak drobny, jak w przypadku mąki.
W Mulino Sobrino mąki pełnoziarniste są tradycyjnie mielone w historycznym młynie z kamienia naturalnego z regionalnych organicznych zbóż.
Pełnoziarnista mąka z pszenicy durum zawiera wszystkie składniki ziarna pszenicy, w tym cenne kiełki i otręby (zewnętrzna warstwa ziarna), dzięki czemu charakteryzuje się szczególnie wysoką zawartością błonnika, minerałów i witamin.
Pszenica durum ma bardziej pożywny smak niż zwykła miękka pszenica. Mąka z pszenicy durum jest szczególnie odpowiednia do kuchni włoskiej: ciasta makaronowego, gnocchi, pizzy lub ciasta kruchego.
Marki: | Mulino Sobrino |
---|---|
Znak jakości: | Certyfikowany organiczny, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Pochodzenie: | Włochy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1390 / 332 kj / kcal |
tłuszcz | 1,9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
węglowodany | 61 g |
w tym cukier | 0,4 g |
substancje balastowe | 9,6 g |
białko | 13 g |
sól | <0,01 g |