Opis
Aromatyczne, orzechowe z delikatnym smakiem z suszonych pomidorów i orzechów nerkowca, tak właśnie prezentuje się pesto rosso. Z dodatkiem olejku słonecznikowego i olejem z oliwy wszystkie składniki zostały przetworzone w pyszne kremowe pesto.
Porada:
Pesto pomidorowe wymieszać z odrobiną wody z makaronu i z ugotowanym makaronem. Aby je udoskonalić, możesz wymieszać je także z odrobiną masła. Ta włoska specjalność smakuje także wyśmienicie na pieczonym chlebie, w zupie jarzynowej i w risotto.
Marki: | LaSelva |
---|---|
Pochodzenie: | Europa, Włochy |
Dodatkowe informacje
Składniki:
Olej słonecznikowy, przecier pomidorowy 28%, suszone pomidory 21%, orzechy nerkowca, bazylia 5, 9%, płatki ziemniaczane, oliwą z oliwek, czosnek, orzeszki piniowe, sól morska
Zawarte alergeny: orzechy, warzywa i rośliny strączkowe
Wartości odżywcze | 100g |
---|---|
Wartość odżywcza | 1504 kJ / 365 kcal |
Tłuszcz | 36 g |
z tym tłuszcze nasycone | 3,3 g |
Węglowodany | 8,2 g |
w tym cukry | 2,5 g |
Białko | 2.3g |
Sól | 1.6g |