Sekret kuchni indyjskiej - Ghee
W Piccantino możesz odkryć kilka rodzajów ghee różnych producentów. Co tak naprawdę kryje się pod tą dziwnie brzmiącą nazwą?
W Piccantino możesz odkryć kilka rodzajów ghee różnych producentów. Co tak naprawdę kryje się pod tą dziwnie brzmiącą nazwą?
Jak poznać najlepszą, wysokiej jakości oliwę z oliwek? Jak zbiera się oliwki? Dołączyliśmy do Honest Toil, aby przyjrzeć się bliżej zbiorom oliwek i skosztować wybornej oliwy z oliwek.
Olej kokosowy jest jednym z najbardziej uniwersalnych olejów. Wcześniej uznawany za niezdrowy, świętuje teraz powrót jako jeden z najzdrowszych olejów.
W drugiej części naszego artykułu na temat rodzajów zastosowań olejów przedstawimy wam jeszcze kilka olei, których nie może zabraknąć w żadnej kuchni, dbają one o szczególne niuanse, które każdej potrawie dają to "coś"
Na całym świecie istnieje bardzo dużo roślin, które nadają się szczególnie dobrze do tworzenia olejów. Dlatego też istnieje tyle rodzajów fantastycznie smakujących olejów, gdzie każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Tylko jaki olej nadaje się...
Nie można sobie wypobrazić styryjskiej kuchni bez oleju z pestek dyni. Ale obecnie jest on już znany daleko poza granicami Austrii i tam bardzo lubiany. Za to są odpowiedzialne zarówno, zdrowe składniki w nim zawarte, jak i wspaniały smak tej...
Kto ma trochę oleju w głowie, stosuje często w swojej kuchni olej kokosowy. Olej kokosy stał się ostatnio bardzo popularny w Europie. Olej tropikalnego orzecha kokosowego uważany jest od niedawna za "żywność wspierającą działanie mózgu": jest to...
Dzięki wielu konkretnym działaniom ekologicznym pomagamy zminimalizować nasz wpływ na środowisko i klimat.