Koper włoski
Foeniculum vulgare
Zastosowanie:
Stosowane są w całości lub mielone nasiona. W naszych regionach koper, jak również przyprawa z kopru i dziki koper wykorzystywany jest najchętniej do herbaty oraz pieczenia. Nasiona kopru są ważną częścią składową również pięciu mieszanek przypraw, a w Chinach do dań z warzywami i mięsem.
Występowanie:
Koper jest rośliną uprawną z Morza Śródziemnego i najlepiej rośnie w ciepłym i umiarkowanie suchym klimacie.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Koper włoski
-
Herbaria Całe nasiona kopru włoskiego, 40 g
- nasiona z Antalya
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
- deliktanie suszone
-
KOTÁNYI Koper włoski - cały, 280 g
- Nazywany przez Greków „maratonem”.
- Doskonały do dań słodkich i słonych
- Anyżkowa, słodko-aromatyczna nuta
-
-
Cosmoveda Cały koper włoski - ekologiczny, 20 g
- Pasuje do potraw z wieprzowiny i dziczyzny
- Nadaje się do zup i sałatek
- Z Indii
-
Classic Ayurveda Organiczny koper włoski, 40 g
- Lekko pikantny w smaku
- Przyprawa dla osób ze skłonnością do wzdęć
-
HiPP Herbatka koper włoski BIO, 30 g
- Delikatny aromat
- Ciepły lub zimny napój
- Zdrowa
-
Sapore di Sole Taralli z nasionami kopru włoskiego bio, 250 g
- Jako przekąska i aperitif
- Zgodnie z tradycyjną recepturą
- Bez drożdży
-
TEEKANNE Bio ziołowy ogród - koper włoski, anyż, kminek, 20 torebek dwukomorowych (45 g)
- Słodkawa i delikatna
- Dla całej rodziny
-
TEEKANNE Bio harmonia - anyż, koper włoski i rumianek, 20 torebek dwukomorowych (40 g)
- Z roiboos, anyżem i miętą
- Cudownie aromatyczna
- Przyjemnie łagodna i świeża