Koper włoski
Foeniculum vulgare
Zastosowanie:
Stosowane są w całości lub mielone nasiona. W naszych regionach koper, jak również przyprawa z kopru i dziki koper wykorzystywany jest najchętniej do herbaty oraz pieczenia. Nasiona kopru są ważną częścią składową również pięciu mieszanek przypraw, a w Chinach do dań z warzywami i mięsem.
Występowanie:
Koper jest rośliną uprawną z Morza Śródziemnego i najlepiej rośnie w ciepłym i umiarkowanie suchym klimacie.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Koper włoski
-
TEEKANNE Bio ziołowy ogród - koper włoski, anyż, kminek, 20 torebek dwukomorowych (45 g)
- Słodkawa i delikatna
- Dla całej rodziny
-
TEEKANNE Bio ziołowy ogród - rumianek i koper włoski, 20 torebek dwukomorowych (32 g)
- Harmonijny smak
- 100% naturalna herbata
-
Cosmoveda Cały koper włoski - ekologiczny, 60 g (70 g)
- Pasuje do potraw z wieprzowiny i dziczyzny
- Nadaje się do zup i sałatek
- Z Indii
-
TEEKANNE Bio harmonia - anyż, koper włoski i rumianek, 20 torebek dwukomorowych (40 g)
- Z Roiboos,kminkiem i miętą
- Cudownie pachnąca
- Przyjemnie łagodna i świeża
-
Classic Ayurveda Organiczny koper włoski, 40 g
- Lekko pikantny w smaku
- Przyprawa dla osób ze skłonnością do wzdęć
-
Alnatura Ekologiczne danie w słoiczku marchewka, koper włoski, spaghetti orkiszowe i łosoś, 220 g
- Od 8. miesiąca życia
- Z małymi kawałkami, aromatyczne i delikatne
- 100% z upraw i hodowli ekologicznych
-
Holle Przecier owocowy „Frost Frog" z gruszką, jabłkiem, koprem włoskim, 100 g
- 10% zawartości owoców
- Od 6 miesiąca
- Niesłodzony i bez dodatku soli
-
Classic Ayurveda Organiczny mielony koper włoski, 50 g
- Słodki i cierpki
- Lekko ostry smak
- Przyprawa dla osób ze skłonnością do wzdęć