HiPP Bio kaszka zbożowa, delikatna kasza jaglana z ryżem i kukurydzą
Wszechstronne zastosowanie
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Ekologiczna kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą firmy HiPP nadaje się do podawania dzieciom od 5. miesiąca życia i można ją przygotowywać na wiele sposobów. Jej receptura jest wegańska, pozbawiona glutenu i dodatku cukru oraz wzbogacona witaminą B1.
Zalecenia dotyczące przygotowania z mlekiem modyfikowanym:
- Świeżą wodę pitną zagotować, ostudzić do temperatury ok. 50°C i z niej przygotować ok. 200 ml mleka modyfikowanego (np. HiPP 2 BIO COMBIOTIK®).
- Do talerza wsyp 3 - 4 łyżki (22 g) kaszy jaglanej i do kaszy w proszku dodajemy przygotowaną mieszankę mleczną.
- Dobrze wymieszaj i pozostaw na chwilę, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
- Przed podaniem dziecku należy sprawdzić temperaturę.
Inne opcje przygotowania:
- Jako owsianka półmleczna: Do garnka wlać 100 ml pełnego mleka i 100 ml wody, zagotować. Woda jest tu niezbędna, aby w sposób przyjazny dziecku obniżyć zawartość białka w mleku. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury ok. 50°C i postępować zgodnie z powyższymi instrukcjami przygotowania, zaczynając od kroku 2.
- Jako owsianka zbożowo-owocowa
- Jako owsianka z pokarmem HA
Marki: | HiPP |
---|---|
Informacje ogólne: | Bez dodatku cukru - naturalnie zawiera cukier |