Herbaria Organiczna bułka tarta z ziołami
Smaczna do ryb, warzyw i zapiekanek
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Ta bułka tarta produkowana jest ręcznie w Bawarii bez żadnych dodatków enzymów. Wzbogacona jest wyjątkową mieszanką ziół i przypraw.
Za pomocą tej bułki tartej możesz panierować ryby, paluszki rybne, tofu oraz warzywa. Możesz nią posypać również warzywa zimowe. Idealna także do klusek, śledzi.
Przepis: Paluszki rybne z ziemniakami i ogórkiem
- 800 g ziemniaków
- 1-2 ząbek czosnku
- sycylijska sól, pieprz Trio Noir
- 150 g Crème fraîche (fr. świeża śmietana
- 1/2 ogórka
- 2 łyżki świeżo potartego chrzanu
Paluszki rybne:
- 600 g fileta z ryby np. z sandacza lub z troci
- 80 g mąki
- 2 jajka
- 125 g bułki tartej z ziołami
- 100 g masło klarowane
- 1 łyżka masła
- Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę Obieramy ząbek czosnku i kroimy w plasterek. Wszystko wkładamy do małego garnka oraz dodajemy 250 ml wody. Wszystko gotujemy pod przykryciem oraz przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy wszytko mieszając od czasu do czasu przez około 30 minut. Obieramy ogórek, kroimy na pół i usuwamy za pomocą łyżeczki pestki, a miąższ kroimy w drobną kostkę.
- W międzyczasie przygotuj paluszki rybne: Filet z ryby pokroić na paski wielkości paluszków rybnych. Posolić i panierować w mące, jajku i bułce tartej firmy Herbaria i smażyć przez około 5 minut na maśle katowanym. Następnie dodać 1 łyżeczkę masła.
- Garnek zdjąć z gazu i dodać świeżą śmietanę, a następnie ubić ziemniaki tłuczkiem. Dodać ogórki. Podawać ziemniaki i paluszki rybne i posypać chrzanem.
Marki: | Herbaria |
---|---|
Pochodzenie: | Niemcy |
Dodatkowe informacje
Składniki:
Mieszaka bułki tartej* (pełnoziarnista mąka żytnia*, mąka pszenna* Typ 550, drożdże*, sól kamienna), koperek*, cytryna*, koper włoski*, ziele angielskie*, limetka - granulki* (sok z limetki - koncentrat*, skrobia kukurydziana*), wodorosty* czosnek dęty*, czosnek*, chili*
* Z kontrolowanych upraw ekologicznych.