Galup Tradycyjne ciasto Panettone w świątecznym wydaniu
"Buon natale" z Piemontu
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Od 1922 r. Cukiernia Galup produkuje tradycyjne wypieki piemonckie, przede wszystkim panettone. Dla klasycznego ciasta bożonarodzeniowego w piekarni dozwolone są tylko najlepsze składniki, tj. jajka od kur z wolnego wybiegu, świeże mleko, masło i wybrana mąka pszenna. Zakwas do panettone pochodzi z 1922 roku i jest codziennie odświeżany mąką i wodą.
Panettone z rodzynkami to klasyczny wariant, bardzo popularny również poza granicami Włoch. Dzięki świątecznemu opakowaniu klasyczne panettone to doskonały prezent dla wszystkich koneserów włoskich przysmaków.
Informacje dotyczące przechowywania: Przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu w temperaturze maks. 18° do 20°C.
Marki: | Galup |
---|---|
Pochodzenie: | Włochy |