foodspring Protein Brownie, 250 g
Wyjątkowo pyszna mieszanka do pieczenia
37,99 zł
(151,96 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Soczysta czekoladowa przyjemność
- Do wymieszania z mlekiem (lub jego alternatywą)
- Z prawdziwym kakao
Nr art.: MM-E232, Zawartość: 250 g, EAN: 4260363482325
Opis
Z dodatkiem mleka lub zamiennika mleka ta mieszanka do wypieków staje się pysznym brownie bez dodatku cukru. Prawdziwe kakao tworzy cudownie soczystą czekoladową ucztę. Białko serwatki pochodzi od krów wypasanych, białko jaja kurcząt z wolnego wybiegu. Ponadto ta mieszanka do pieczenia zawiera 5 razy więcej białka niż konwencjonalne mieszanki do pieczenia.
Przygotowanie:
- Wsyp mieszankę do pieczenia do miski i wlej 175 ml mleka lub jego roślinnej alternatywy i wymieszaj trzepaczką aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Formę do pieczenia posmaruj olejem kokosowym lub innym tłuszczem i wlej do niej ciasto.
- Rozgrzej piekarnik do ok. 175°C, a następnie piecz Brownie przez 15-20 minut. Od czasu do czasu sprawdzaj piekarnik. Ciasto nie powinno być całkowicie upieczone.
- Wyjmij Brownie z formy i pokrój na małe kawałki. Letnie ciasto możesz podawać samo lub z ulubionymi dodatkami - albo zamrozić na później.
Uwaga:
Do upieczenia brownie potrzebny będzie piekarnik.
Marki: | foodspring |
---|---|
Forma diety: | Wegetariański |
Może zawierać śladowe ilości: | E - orzeszki ziemne, H - orzechy, N - nasiona sezamu |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w suchym miejscu |
Właściwości: | nie zawiera sztucznych aromatów, bez dodatku cukru |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1708 / 408 kj / kcal |
tłuszcz | 13 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6 g |
węglowodany | 35 g |
w tym cukier | 5,1 g |
substancje balastowe | 14 g |
białko | 31 g |
sól | 0,02 g |
Składniki
- izolat białka serwatkowego
- ksylitol
- gorzka czekolada
- mąka owsiana
- inulina
- mąka kokosowa
- mąka migdałowa
- proszek kakaowy mocno odtłuszczony
- węglan potasu [3]
- całe jajko w proszku z wolnego wybiegu
- słodzik
- emulgator
- Regulator kwasowości