Dr. Oetker Galaretka do ciast, 3 sztuki, Czerwony (36 g)
Proste przygotowanie
9,58 zł 10,99 zł -13%
(266,11 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 23% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Galaretka odporna na krojenie
- Do ciast owocowych i innych wypieków
- Wystarcza na 250 ml płynu
Nr art.: KAS-393270, Zawartość: 36 g, EAN: 9008200011391
Kupowane często z Dr. Oetker Paradiescreme, Wanilia (60)


Opis
Galaretka do ciast Dr. Oetker wystarczy wymieszać z wodą lub sokiem owocowym w celu uzyskania twardej galaretki do różnych tart owocowych i innych wypieków.
Zalecenia dotyczące przygotowania:
- Zmieszaj opakowanie galaretki z 3 - 4 płaskimi łyżkami cukru i 1/4 litra zimnej wody. Można również użyć 1/8 litra soku owocowego lub 1/8 litra wody zamiast 1/4 litra wody.
- Doprowadź mieszaninę do wrzenia i gotuj delikatnie na wolnym ogniu przez 1 minutę.
- Pozostaw galaretkę do ostygnięcia na około 10 minut, mieszając kilka razy. Jeśli galaretka stanie się zbyt twarda, można ją ponownie podgrzać.
- Posmaruj ciasto dżemem, na wierzchu ułóż owoce i rozprowadź galaretkę na wierzchu. Następnie schłodź, aż galaretka stężeje.
Uwaga:
Jedno opakowanie galaretki do ciast Dr. Oetker wystarcza na 250 ml płynu.
Marki: | Dr. Oetker |
---|---|
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Składniki
cukier, zagęszczacz (karagen, mąka z nasion szarańczyna strąkowego), Zakwaszacz (winian potasu (E336)), środek wzmacniający (chlorek potasu), żywność barwiąca (koncentrat kartaminy), barwnik (kwas karminowy (E120))