Classic Ayurveda Bio Pippali mielony
Indyjska egzotyka w kuchni
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Indyjska egzotyka w kuchni
Piper longum ( indyjski pieprz długi) . Zawierające piperynę owoce mają pobudzać trawienie , dawać energię i oczyszczać ciało i są uważane w Ajurweda za środek odmładzający ( naukowo nie udowodniono): Razem z czarnym pieprzem i imbirem jest Pippali używany dla przygotowania Trikatu - mieszanki przypraw , używanej w Ajurweda dla podniesienia Agni , spalania Ama i wspierania przyjmowania odżywek( naukowo nieudowodnione).
Pippali w kuchni
W kuchni można jego, podobnie jak pieprz czarny , używać i on daje potrawom wspaniałą korzenną ostrość.
Marki: | Classic Ayurveda |
---|
Dodatkowe informacje
Składniki: pieprz długi*
* z kontrolowanych upraw biologicznych