Bake Affair Orkiszowa ciabatta z oliwkami, 769 g

Klimat śródziemnomorski spotyka się z Austrią

33,99 zł

(44,20 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 769 g

Jeszcze 8 sztuk dostępnych w magazynie

Dostawa do wtorek, 10 grudnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do środa do 00:00 godz..

Punktualna dostawa przed Świętami: Zamów najpóźniej do wt., 17. gru do godz. 00:00. Dowiedz się więcej

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Z drobnymi oliwkami
  • Łatwe przygotowanie
  • Najlepsza mąka orkiszowa z Austrii
  • Dla ok. 2 ciabatta

Nr art.: BAF-27, Zawartość: 769 g, EAN: 9120101510305

Opis

Dzięki tej śródziemnomorskiej mieszance do pieczenia od Bake Affair możesz wyczarować idealną ciabattę bez żadnych dodatkowych umiejętności pieczenia. Dodatek czosnku i oliwek nadaje tej mieszance do pieczenia wyjątkowy aromat.

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj 400 ml letniej wody (patrz linia wody w puszce) z 2 łyżkami oliwy z oliwek i dodaj mieszankę do pieczenia. Zagniataj ciasto przez ok. 3 minuty.
  2. Przykryj mieszankę i pozostaw w misce w temperaturze pokojowej (ok. 24°C) przez 20-30 minut.
  3. Uformuj ciasto do pożądanego kształtu (bułka lub chleb), a następnie przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej na 20 minut.
  4. Rozgrzej piekarnik do 230°C (ciepło z góry i dołu).
  5. Przed włożeniem do piekarnika natnij ciasto na długości ok. 2 cm głębokości. To stworzy cudowną skórkę.
  6. Piec ciabattę w 230°C przez 10 minut, a następnie zmniejsz do 190°C i piec przez kolejne 15 minut. Wyjmij i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut.

Potrzebne składniki:

  • 400 ml wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Wskazówki:

  • Formowanie: Ponieważ ciasto ciabatta jest nieco lepkie, zalecamy posypanie rąk i powierzchni roboczej mąką, aby dobrze i szybko uformować ciabattę.
  • Pieczenie: Aby ciabatta była chrupiąca, zwilż papier do pieczenia niewielką ilością wody, a nie ciasto.
Marki: Bake Affair
Może zawierać śladowe ilości: A - gluten
Składniki
  • mąka orkiszowa [1]
  • oliwki
  • sól
  • suszone drożdże piekarskie
  • granulat czosnkowy
  • zakwas orkiszowy [2]
  1. środek do obróbki mąki z kwasem askorbinowym
  2. bio
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania1486 / 355 kj / kcal
tłuszcz6,4 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,9 g
węglowodany62 g
  w tym cukier0,9 g
substancje balastowe3,6 g
białko11 g
sól2,1 g
Video do produktu:

Orkiszowa ciabatta Herzerl

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Bake Affair Orkiszowa ciabatta z oliwkami

1 recenzja klienta w innym języku

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Orkiszowa ciabatta z oliwkami", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder