Bake Affair Klasyczna strucla z cukrem dekoracyjnym, 817 g
Idealnie pasuje do filiżanki kawy lub kakao
32,99 zł
(40,38 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Popularny wypiek śniadaniowy
- Składniki z Austrii
- Z nagietkiem
Nr art.: BAF-18, Zawartość: 817 g, EAN: 9120101510206
Opis
Mieszanki do pieczenia Bake Affair zostały opracowane, aby każdy mógł robić własne wypieki bez żadnych większych umiejętności pieczenia. Zrób własną struclę z najlepszych austriackich składników i rozpieszczaj twoją rodzinę, i ciesz się struclą na śniadanie lub po południu przy kawie.
Przygotowanie:
- Włóż cukier dekoracyjny do osobnej miski.
- Wersja klasyczna: W rondelku delikatnie podgrzej 300 ml mleka (patrz linia mleka w puszce) i 80 g masła, aż masło się rozpuści. Ostudź. Gdy mleko będzie letnie wmieszaj jajko. Wersja wegańska: W rondelku delikatnie podgrzej 300 ml napoju owsianego (patrz linia mleka w puszce) i 80 g tłuszczu roślinnego, aż tłuszcz się rozpuści. Ostudź, aż napój będzie letni.
- Dodaj letnią mieszankę mleka do mieszanki do pieczenia i dobrze zagniataj przez ok. 4 minuty (można również użyć robota kuchennego).
- Pozostaw ciasto pod przykryciem w ciepłym miejscu (ok. 24°C) w misce na 30-60 minut.
- Następnie ponownie dobrze ugniataj, nadaj ciastu pożądany kształt (np. uformuj z kulek pasma i spleć na struclę). Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wersja klasyczna: po uformowaniu ciasto posmaruj mieszanką żółtka i mleka (1 łyżka mleka i 1 żółtko) i przykryj folią spożywczą. Wersja wegańska: przykryj folią spożywczą.
- Pozostaw w ciepłym miejscu przez kolejne 20 - 30 minut.
- Rozgrzej piekarnik (grzałka górna i dolna 180°C). Wersja klasyczna: ponownie posmaruj ciasto mieszanką żółtka i mleka. Wersja wegańska: posmaruj ciasto wodą
- Posyp struclę cukrem dekoracyjnym i piecz przez ok. 25 minut.
- Zdejmij z blachy i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut.
Marki: | Bake Affair |
---|---|
Może zawierać śladowe ilości: | A - gluten |
Składniki
- mąka pszenna [1]
- cukier
- cukier waniliowy
- cukier
- wanilia tahiti
- cukier
- sól
- suszone drożdże piekarskie
- cytryna w proszku
- nagietek
- środek do obróbki mąki z kwasem askorbinowym
Wartość odżywcza
wegańskie
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1248 / 298 kj / kcal |
tłuszcz | 7,8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6,1 g |
węglowodany | 48 g |
w tym cukier | 11 g |
substancje balastowe | 2,5 g |
białko | 8 g |
sól | 0,7 g |
wariant klasyczny
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1223 / 292 kj / kcal |
tłuszcz | 7,4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,3 g |
węglowodany | 51 g |
w tym cukier | 13 g |
substancje balastowe | 2,3 g |
białko | 6,5 g |
sól | 0,7 g |