Bake Affair Czekoladowe muffinki, 860 g
Soczyste i czekoladowe
33,99 zł
(39,52 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Szybkie i łatwe przygotowanie
- 100% austriackiej mąki
- Idealne na spontaniczne wizyty
Nr art.: BAF-26, Zawartość: 860 g, EAN: 9120101510299
Opis
Niezależnie od tego, czy na spontaniczną wizytę, przyjęcie urodzinowe lub tak po prostu... Mieszanka do pieczenia muffinów od Bake Affair jest super smaczna i szybko przygotowana!
Tak łatwo upieczesz 15 muffinków, 1 babkę lub 1 ciasto:
- Rozgrzej piekarnik do 165°C (gorące powietrze).
- Otwórz opakowanie i włóż zawartość do dużej miski.
- Wariant klasyczny: 420 ml mleka, 140 ml oleju słonecznikowego (patrz linia mleka i oleju w puszce) i dodaj 1 jajko i mieszaj przez 1 minutę za pomocą robota kuchennego, miksera ręcznego lub Thermomix (poziom 5 z łopatką), aż powstanie gładkie ciasto.
Wersja wegańska: dodaj 420 ml napoju sojowego i 140 ml oleju słonecznikowego (patrz linia mleka w puszce) i mieszaj przez 1 minutę za pomocą robota kuchennego, miksera ręcznego lub Thermomix (poziom 5 z łopatką), aż powstanie gładkie ciasto. - Wskazówka: zamiast oleju słonecznikowego można również użyć oliwy z oliwek lub innego wybranego oleju (olej z orzechów laskowych, olej z orzechów włoskich...).
Przygotowanie muffinków:
Umieść 15 muffinowych foremek do pieczenia w muffinowej formie i wlej ciasto do 1 cm poniżej krawędzi za pomocą łyżki lub torebki na ciasto. Muffinki można piec w gorącym powietrzu w temperaturze 165°C przez ok. 35 minut (wykonać test patyczkiem*).
Przygotowanie babki lub ciasta czekoladowego:
Nasmaruj formę do ciasta lub babki masłem i posyp mąką.
Wlej ciasto do formy i piecz w gorącym powietrzu w temperaturze 165°C przez 65 minut (wykonaj test patyczkiem*). Wyjmij, pozwól ostygnąć w formie przez 10 minut, wyłóż z formy i pozwól ostygnąć na ruszcie.
* Test patyczkiem:
Przed wyjęciem wypieków z piekarnika zalecamy wykonanie testu patyczkiem. Aby to zrobić, użyj cienkiego drewnianego lub metalowego patyczka, aby nakłuć środek ciasta. Na wyciągniętym patyczku nie powinno przylegać płynne ciasto.
Stworzone przez profesjonalistów
Mieszanki do pieczenia zostały stworzone i przetestowane przez mistrza cukiernika i mistrza piekarza, tak, aby pieczenie było tak proste, jak to możliwe, ale aby uzyskać najlepszy wynik.
Bez konserwantów
Pieczenie tak naturalne, jak to możliwe, jest dla nas ważne. Dlatego wszystkie nasze mieszanki do pieczenia są wytwarzane bez konserwantów i wzmacniaczy smaku.
Tylko najlepsze składniki
Używamy tylko starannie wybranych produktów, które pochodzą w 100% z Austrii. Ponieważ pochodzenie i jakość składników są dla nas bardzo ważne.
Ręcznie robione z miłością
Wszystkie nasze mieszanki do pieczenia są wytwarzane w naszym młynie w Hafnerbach. Jest w tym dużo miłości!
Długo pozostają świeże
Następnego dnia nasze produkty będą świeże, ponieważ dzięki doborowi składników ciasta będą na następny dzień świeże jak z piekarnika.
Przygotowane szybko i łatwo
Przygotowanie jest łatwe do wyjaśnienia i sprawia, że pieczenie jest dziecinnie proste i pozwala piec bez wiedzy na temat pieczenia!
Marki: | Bake Affair |
---|---|
Może zawierać śladowe ilości: | A - gluten |
Składniki
- mąka pszenna
- cukier
- gorzka czekolada
- kakao w proszku
- proszek do pieczenia
- kwas askorbinowy (300e) (środek do przetwarzania mąki)
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1591 / 380 kj / kcal |
tłuszcz | 4,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,3 g |
węglowodany | 76 g |
w tym cukier | 43 g |
substancje balastowe | 4,6 g |
białko | 7,3 g |
sól | 0,3 g |
Video do produktu:
Tort czekoladowy z mieszanką muffinek
Muffiny czekoladowe z malinami
Instrukcja dziadek do orzechów