Bake Affair Ciasto piernikowe SINGLE
Szybo i łatwo
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Dzięki tej mieszance do pieczenia z łatwością upieczesz własny piernik. Spędź spokojny dzień na pieczeniu we własnej kuchni i daj się uwieść pysznemu zapachowi świeżej świątecznej piekarni.
Świeże składniki:
- 25 g masła
- 120 g miodu
- 2 jajka
- 15 ml wody
Przepis na ok. 1/2 blachy pierników (ok. 500 g perników):
- Otwórz opakowanie i wsyp mieszankę do pieczenia do dużej miski.
- 25 g zimnego masła pokrój na małe kawałki i dodaj do masy do pieczenia. Ugniataj ręcznie, robotem kuchennym lub termomixem przez ok. 2 minuty. Następnie dodaj 120 g miodu, 1 jajko i 15 ml wody i ugniataj przez kolejne 2 minuty.
- Ciasto zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 60 minut lub na noc.
- Ciasto wyjmij z lodówki na pół godziny przed obróbką. Rozgrzej piekarnik do 180°C grzanie górne / dolne. Blachy do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
- Blat i ciasto posyp mąką, ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1 cm i wytnij różne kształty.
- Ułóż pierniki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj 1 ubitym jajkiem. Piecz w piekarniku na środkowej półce przez 12-15 minut. Następnie pozwól całkowicie ostygnąć na kratce. Pierniki można zjeść od razu lub ozdobić według uznania.
Przepis na polewę w sprayu z białka jajka:
- Ubij białko w robocie kuchennym lub urządzeniu termomix (10s/poziom 6) do uzyskania spienionej pianki. Teraz stopniowo dodawaj cukier puder, a następnie ubijaj na najwyższym poziomie przez ok. 1 - 2 minuty. Masa ma odpowiednią konsystencję, jeśli podczas podciągania trzepaczką powstają szczyty. Napełnij rękaw do dekorowania polewą i udekoruj nią pierniki.
Marki: | Bake Affair |
---|---|
Pochodzenie: | Austria |
Video do produktu:
Przepis na ciasto piernikowe