Arche Naturküche Bio środek żelujący do owoców, 22 g

Roślinny środek żelujący do marmolad i dżemów

7,65 zł 8,99 zł -15%

(347,73 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 23% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 22 g

Dostępny

Dostawa do wtorek, 8 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do czwartek do 00:00 godz..

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Na 1 kg owoców
  • Neutralny w smaku
  • Bez dodatku cukru

Nr art.: BIOG-271298, Zawartość: 22 g, EAN: 4020943232623

Kupowane często z Arche Naturküche Bio budyń czekoladowy, 50 g

Arche Naturküche Bio środek żelujący do owoców - 22 g Bio budyń czekoladowy, 50 g
Arche Naturküche Bio środek żelujący do owoców - 22 g 7,65 zł (347,73 zł / kg)
Arche Naturküche Bio budyń czekoladowy, 50 g 4,19 zł (153,00 zł / kg)
Cena całkowita: 11,84 zł
Opis

Dzięki organicznemu środkowi żelującemu do owoców możesz wyczarować pyszne pasty owocowe, dżemy, marmolady, a nawet galaretkę z czerwonych owoców.

Roślinny środek żelujący to doskonała kompozycja skrobi, maranta, agaru i pektyny. Nie zawiera dodatku cukru i jest bez smaku. Wybierz ilość i rodzaj słodzika według własnego uznania, w zależności od tego, czy przetwarzasz naturalnie słodkie czy cierpkie owoce.

Uwaga: ilość użytego słodzika i czas gotowania wpłyną na intensywność smaku owoców i trwałość gotowego produktu.

Propozycja przygotowania:

  • 1 kg owoców (w zależności od odmiany obranych, wydrążonych i pokrojonych)
  • 22 g żelu owocowego Arche (ok. 2 czubate łyżki)
  • 300 g słodzika do wyboru (ilość można zwiększyć)
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • Zakręcane słoiki (sterylne)
  1. Umieść wszystkie składniki w dużym rondlu i wymieszaj.
  2. Zagotuj.
  3. Zmniejsz ogień i gotuj przez 5-10 minut. Ciągle mieszaj.
  4. Zanim wlejesz do słoików pastę owocową, przeprowadź próbę żelowania: niewielką ilość pasty nałóż na zimny talerz. Jeśli w ciągu minuty lub dwóch pasta owocowa nabierze pożądanej jędrnej konsystencji, można ją przelać do przygotowanych, sterylnych pojemników. W przeciwnym razie gotuj jeszcze przez minutę i powtórz test żelowania.
  5. Zamknij szczelnie słoiki i odwróć. Pozostaw na pokrywce, aż pasta owocowa całkowicie ostygnie.
Marki: Arche Naturküche
Znak jakości: Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE
Forma diety: Wegańskie , Wegetariański
Składniki

skrobia ziemniaczana[1], skrobia maranta[1], Agar-Agar[2], pektyna[3]

  1. Z rolnictwa ekologicznego
  2. Środek żelujący / z upraw ekologicznych
  3. nieamidowana
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania 1277 / 305 kj / kcal
tłuszcz <0,5 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe <0,1 g
węglowodany 70 g
  w tym cukier 0 g
białko <0,5 g
sól 0,8 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Arche Naturküche Bio środek żelujący do owoców

4,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (50%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
1 (50%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

2 oceny

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Bio środek żelujący do owoców", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder