Arche Naturküche Bio Mugi Miso, 300 g
Doprawi zupy i wiele innych
32,99 zł
(109,97 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Pasta z jęczmienia i soi
- Pikantna i aromatyczna
- Fermentowana i pasteryzowana
Nr art.: BIOG-225273, Zawartość: 300 g, EAN: 4020943134149
Opis
Miso to tradycyjna, sfermentowana pasta przyprawowa z Japonii. Miso Arche Mugi została wyprodukowana ze słodu jęczmiennego i soi oraz dojrzewała przez długi czas. Dzięki temu rozwinął się jej aromatyczny i pikantny smak, który jest szczególnie zrównoważony. Gotowy produkt jest pasteryzowany i po otwarciu należy przechowywać go w chłodnym miejscu.
Możesz użyć miso jako bazy do zup, ale nadaje się również do sosów do maczania oraz innych sosów, dań rybnych i warzywnych. Nie musisz się tutaj koncentrować na kuchni azjatyckiej, Mugi Miso świetnie pasuje również do dań kuchni europejskiej.
Wskazówka: im ciemniejsze miso, tym dłuższy czas fermentacji i intensywniejszy smak. Jeśli smak Mugi miso nie jest dla Ciebie wystarczająco intensywny, spróbuj ciemniejszego miso, takiego jak Hatcho miso. I odwrotnie, istnieją również łagodniejsze rodzaje miso, takie jak słodkie miso Genmai.
Marki: | Arche Naturküche |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, Po otwarciu przechowywać w lodówce |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 737 / 176 kj / kcal |
tłuszcz | 4,8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,8 g |
węglowodany | 18,4 g |
w tym cukier | 13 g |
białko | 11 g |
sól | 11,7 g |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Arche Naturküche Bio Mugi Miso
5 gwiazdek | | 1 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
1 ocena
- Nie jest dostępna żadna recenzja