Arche Naturküche Bio mąka z gumy guar, bezglutenowa, 125 g
Do zagęszczania słodkich i pikantnych potraw
19,30 zł 21,99 zł -12%
(154,40 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 23% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Roślinny środek zagęszczający
- Z lub bez gotowania
- Bardzo wydajna
Nr art.: BIOG-216360, Zawartość: 125 g, EAN: 4020943232197
Opis
Gumę guar otrzymuje się z nasion fasoli guar. Czysto roślinny środek wiążący jest bez smaku i dlatego może być stosowany do dań słodkich i pikantnych. Można nim również zagęszczać zimne potrawy. Dlatego nadaje się tak samo do zup i sosów, jak do lodów i zimnych deserów.
Dozowanie: pół płaskiej łyżeczki (odpowiada ok. 1,5 g) wystarcza na 150 ml płynu, jeśli potrawa ma mieć nieco gęstszą konsystencję, np. sosy lub zapiekanka. Do zupy lub zimnych deserów wystarczy na 200 ml.
Przygotowanie: gumę guar przesiać bezpośrednio do płynu. Zagotować krótko, jeśli przygotowujesz ciepłe danie. W zimnych daniach po prostu pozwolić mu gęstnieć.
Marki: | Arche Naturküche |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Właściwości: | bezglutenowy |
Składniki
- guma guar (E412) [1]
- Zagęszczacz z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 754 / 180 kj / kcal |
tłuszcz | 0,7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
węglowodany | <0,1 g |
w tym cukier | <0,1 g |
białko | 6 g |
sól | 0,5 g |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Arche Naturküche Bio mąka z gumy guar, bezglutenowa
5 gwiazdek | | 1 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
1 ocena
- Nie jest dostępna żadna recenzja