Arche Naturküche Bio Agar Agar, 30 g

Cud żelowania past, galaretek, kremów i nie tylko

16,52 zł 18,99 zł -13%

(550,67 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 23% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 30 g

Dostępny

Dostawa do wtorek, 8 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do czwartek do 00:00 godz..

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Żelatyna roślinna
  • Z czerwonych wodorostów
  • 2 łyżeczkami zastąpisz 6 arkuszy żelatyny

Nr art.: BIOG-264303, Zawartość: 30 g, EAN: 4020943232104

Kupowane często z Arche Naturküche Bio budyń waniliowy, 40 g

Agar Agar Bio budyń waniliowy, 40 g
Arche Naturküche Bio Agar Agar - 30 g 16,52 zł (550,67 zł / kg)
Arche Naturküche Bio budyń waniliowy, 40 g 5,73 zł (413,00 zł / kg)
Cena całkowita: 22,25 zł
Opis

Bio Agar Agar z czerwonych wodorostów zadziwia niezwykłą siłą żelowania i jest popularnym, roślinnym substytutem żelatyny. Agar jest wystarczająco mocny nawet na galaretkę.

Uwaga: podczas gotowania można wyczuć morski zapach, który znika się podczas gotowania i nie można go wyczuć w potrawie.

Propozycje dawkowania:

  • Pasty owocowe: 1 płaska łyżeczka agaru (ok. 3 g) na 500 g owoców
  • Galaretka (twarda): 2 płaskie łyżeczki agaru (ok. 5 g) na 500 ml soku owocowego
  • Zamiennik żelatyny do kremów, nadzień do ciast itp.: 2 płaskie łyżeczki agaru (ok. 5 g) na 500 ml płynu (co odpowiada 6 arkuszom żelatyny).

Przygotowanie: wymieszać agar z puree owocowym, sokiem owocowym lub innym płynem. W masie nie powinno być grudek. Doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 10 minut, w zależności od rodzaju owoców. Jeśli masa nie powinna być podgrzewana (np. kremy tortowe na bazie śmietanki), agar agarowy należy wymieszać z niewielką ilością wody lub soku, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty (ciągle mieszać). Następnie można za pomocą trzepaczki wymieszać rozpuszczony agar z zimną śmietaną.

Uwaga: agar będzie żelował dopiero po ostygnięciu. Dlatego radzimy zawsze wykonać test żelowy (na zimną płytkę nałożyć niewielką ilość pasty owocowej, galaretki lub kremu i sprawdzić, czy masa żeluje zgodnie z życzeniem).

Marki: Arche Naturküche
Znak jakości: Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE
Forma diety: Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu
Właściwości: bezglutenowy
Składniki

Agar-Agar[1]

  1. Środek żelujący / z upraw ekologicznych

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Arche Naturküche Bio Agar Agar

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Bio Agar Agar", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder