Alnatura Bio wegańskie jajko, 15 g
Bez jajek smakuje równie dobrze
4,99 zł
(332,67 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Doprawia i łączy jak prawdziwe jajko
- Idealne do pieczenia i gotowania
- Do wegańskiej kuchni
Nr art.: MM-211817, Zawartość: 15 g, EAN: 40045252
Opis
Wegańskie "jajko" dla wszystkich, którzy pieką lub gotują wegańskie potrawy jest pozycją obowiązkową. Ciasto, naleśniki albo jako środek wiążący - wszystko uda się z tym proszkiem. Składa się m.in. z mąki z łubinu i ma swój własny, neutralny smak. Z jednego opakowania otrzymasz 3 jajka.
Przygotowanie: 5 gram (około jedna łyżeczka) proszku wymieszać z 50 ml wody mineralnej - tak przygotujesz jedno jajko. Dalej postępować zgodnie z przepisem.
Wskazówka: proszek ten nie nadaje się przygotowania potraw jajecznych, takich jak jajecznica.
Marki: | Alnatura |
---|---|
Znak jakości: | Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański |
Pochodzenie: | Niemcy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w temperaturze pokojowej, Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła, Przechowywać w suchym miejscu |
Pochodzenie surowca: | Niemcy |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1361 / 325 kj / kcal |
tłuszcz | 8,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,2 g |
węglowodany | 14 g |
w tym cukier | 6,6 g |
substancje balastowe | 37 g |
białko | 30 g |
sól | 0,04 g |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Alnatura Bio wegańskie jajko
5 gwiazdek | | 1 | (50%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 1 | (50%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
2 oceny
- Nie jest dostępna żadna recenzja