Waldviertel Graumohn / Dolna Austria
Aromatyczne specjały z jednej z najlepszych odmian maku
Waldviertler Graumohn g.U.: 2 artykuły
-
Waldviertler Graumohn g.U. Mak lekarski z Waldviertel z Austrii, CNP, niezmielony, 500 g
- Łagodny, delikatny smak maku
-
Waldviertler Graumohn g.U. Olej z szarego maku, 250 ml
- 100% niezmieszany
- Delikatny smak maku
- Niefiltrowany i nierafinowany
Wszystkie ceny zawierają VAT
Mak lekarski lub Papaver somniferum Linné to surowiec, z którego powstaje wiele cukierniczych marzeń! Szczególnie w Austrii miłośnicy pieczenia są zadowoleni z wysokiej jakości maku - mak z regionu Waldviertler to jedna z najlepszych odmian pod względem smaku. Ale nie tylko makaron z makiem, strucla i inne potrawy smakują serdecznie i typowo: olej makowy uszlachetnia pikantne i słodkie dania subtelną nutą, a pikantne pesto łaskocze zmęczone kubki smakowe zaskakująco przyjemnie. Potrawy z aromatami maku są jak spacer po eleganckich, falujących polach uprawnych maku w pełnym rozkwicie: niezapomniane przeżycie dla wszystkich zmysłów!