Töpfer Bio kaszka zbożowa ryżowa, ryż pełnozniarnisty, 175 g
Pyszna owsianka na początek rozszerzania diety
9,43 zł 10,99 zł -14%
(53,89 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Od 5 miesiąca życia
- Nie zawiera glutenu i mleka
- Bogata w składniki odżywcze i smaczna
Nr art.: TOE-60463, Zawartość: 175 g, EAN: 4006303008169
Opis
Smaczna organiczna pełnoziarnista kaszka ryżowa firmy Töpfer jest idealna jako pokarm uzupełniający dla dziecka od piątego miesiąca życia. Receptura zawierająca 30% pełnoziarnistego ryżu z upraw ekologicznych stanowi smaczną i zdrową bazę, którą można spożywać samodzielnie lub dodać do świeżo przygotowanych posiłków warzywnych. Kaszka jest bezglutenowa i bezmleczna, bez dodatku cukru i jest idealnie dostosowana do potrzeb małego smakosza. Pozostaje również pysznym wyborem dla starszych, zapewniając różnorodność przy stole.
Przygotowanie:
- Doprowadź 100 ml pełnego mleka i 100 ml wody do wrzenia i pozostaw do ostygnięcia do temperatury ok. 50°C.
- Wlej mieszaninę do szerokiej miski i wsyp 25 g (ok. 5 łyżek stołowych) kaszki w proszku.
- Pozostaw kaszkę na ok. 1 minutę i ostudź do temperatury odpowiedniej do podania.
Marki: | Töpfer |
---|---|
Zalecenie dotyczące wieku: | od 5 miesiąca |
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna UE |
Forma diety: | Bez glutenu |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Spożyć w ciągu 3 tygodni od otwarcia, Po użyciu należy ponownie zamknąć opakowanie |
Właściwości: | bezglutenowy, bez dodatku cukru |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | pro 25 g + 200 ml | na 100 g |
---|---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 678 / 162 kj / kcal | 1608 / 384 kj / kcal |
tłuszcz | 4 g | 1,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,4 g | 0,3 g |
węglowodany | 25,7 g | 83,5 g |
w tym cukier | 4,9 g | 0,4 g |
skrobia | 20,8 g | 83,1 g |
substancje balastowe | 0,5 g | 1,9 g |
białko | 5,5 g | 8,6 g |
sól | 0,13 g | 0,01 g |
Zawartość
Zawartość | pro 25 g Pulver + 200 ml [1] | na 100 g |
---|---|---|
Witamina B1 | 0,44 mg | |
sód | 51 mg |
- Zubereitung: 25 g Pulver + 100 ml Vollmilch + 100 ml Wasser