Tartuflanghe Tagliolini jajeczne z truflą, 250 g
Wykonane zgodnie z tradycją
51,00 zł
(204,00 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Delikatny makaron wstążkowy
- Z letnimi truflami
- Do szybkich, pysznych dań
Nr art.: XDK-IM-TL05CE003, Zawartość: 250 g, EAN: n/a
Opis
Semolina z pszenicy durum, świeże jajka, letnie trufle - lista składników jest krótka, lecz przyjemność z tego makaronowego specjału jest wspaniała!
Tagliolini jajeczne z truflami Tartuflanghe – jak wszystkie specjały makaronowe tej firmy – są wytwarzane w tradycyjnym procesie brązowania. Poprzez przeciskanie ciasta makaronowego przez specjalne płyty z brązu, makaron uzyskuje charakterystyczną szorstką powierzchnię. Po sprasowaniu ciasto krojone jest nożem na drobny makaron wstążkowy.
Wskazówka szefa kuchni Tartuflanghe:
- Zagotować 2 litry osolonej wody.
- Makaron wsypujemy z torebki do wrzącej wody i gotujemy 3 - 4 minuty (po 3 minutach należy sprawdzić, czy jest już al dente).
- W międzyczasie rozpuścić duży kawałek masła (dowolna ilość) na patelni na średnim ogniu. Alternatywnie można zamiast tego delikatnie podgrzać oliwę z oliwek.
- Ugotowany makaron al dente odsączyć w durszlaku.
- Dać makaron na patelnię z roztopionym masłem lub oliwą z oliwek. Dobrze wymieszać i podgrzewać razem przez ok. 1 min na średnim ogniu - kilkakrotnie potrząsnąć patelnią.
- Ułożyć na talerzu i zetrzeć świeży parmezan do smaku.
- Szybkie, ale luksusowe danie gotowe!
Marki: | Tartuflanghe |
---|---|
Pochodzenie: | Włochy |
Może zawierać śladowe ilości: | F - soja |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Tartuflanghe Tagliolini jajeczne z truflą
5 gwiazdek | | 1 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
1 ocena
- Nie jest dostępna żadna recenzja