Sapore di Sole Filippo Cea - Obrane migdały Bio, 250 g
Ze słonecznej Apulii
29,61 zł 32,99 zł -10%
(118,44 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Słodkie i chrupiące
- Idealna przekąska
- Suszone na powietrzu
Nr art.: EF-766001, Zawartość: 250 g, EAN: 8052286874617
Kupowane często z Mattei Toskańskie wypieki z gorzką czekoladą, 250 g


Opis
Te migdały łuskane odmiany Filippo Cea wnoszą apulijską naturę do Twojej kuchni. Wzbogacają śniadanie, czy to w musli, jogurcie czy kefirze, i dostarczają odpowiednich składników odżywczych na dobry początek dnia. Ta popularna odmiana znana jest ze słodkiego, delikatnego smaku i pysznie chrupiącej konsystencji. Pochodzące z Toritto w górnym regionie Murgia, odzwierciedlają bogactwo włoskiej różnorodności biologicznej i dodają kulinarnego akcentu do potraw. Po zbiorach migdały są delikatnie suszone w siatkach na apulijskim słońcu, tworząc naturalny i intensywny smak, który idealnie pasuje do pierwszych dań i sałatek lub znajduje swoje zwieńczenie w ciastach.
Marki: | Sapore di Sole |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna UE |
Może zawierać śladowe ilości: | H - orzechy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 2470 / 590 kj / kcal |
tłuszcz | 53 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4 g |
węglowodany | 19 g |
w tym cukier | 4,6 g |
substancje balastowe | 9,9 g |
białko | 21 g |
sól | 0 g |
Składniki
obrane migdały[1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych