Sapore di Sole Bio makaron Tagliatelle Cappelli & Monococco z pełnoziarnistej pszenicy durum, 400 g
Wyprodukowano w Toskanii i bez jajek
16,14 zł 17,99 zł -10%
(40,35 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Pszenica durum i orkisz
- Mielona kamieniem
- Czas gotowania: 9 - 11 minut
Nr art.: EF-592106, Zawartość: 400 g, EAN: 8052286873900
Opis
Do tagliatelle od Sapore di Sole pszenicę durum i orkisz mielono w kamieniu, a następnie mieszano mąkę z wodą w celu przygotowania makaronu. Na koniec makaron delikatnie suszy się w niskiej temperaturze. Wyprodukowano w Toskanii. Produkt został zrobiony bez użycia jajek.
Czas gotowania: 9 - 11 minut
Marki: | Sapore di Sole |
---|---|
Znak jakości: | Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Pochodzenie: | Włochy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
Pochodzenie surowca: | Włochy |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1503 / 359 kj / kcal |
tłuszcz | 2,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,6 g |
w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1,4 g |
w tym proste nienasycone kwasy tłuszczowe | 0,4 g |
węglowodany | 70 g |
w tym cukier | 2,9 g |
substancje balastowe | 4,3 g |
białko | 12 g |
sól | 0,32 g |