Sapore di Sole Bio ciasto świąteczne "Natale Gourmet" z ciemną czekoladą i giandują, 700 g
Ciasto dla smakoszy polane gorzką czekoladą
119,00 zł
(170,00 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Puszysty wypiek
- Nadziewana wyjątkową giandują
- Elegancki wzór opakowania
Nr art.: EF-590100, Zawartość: 700 g, EAN: 8052286874976
Opis
Klasyczny tort bożonarodzeniowy z Włoch wypełniony jest gianduią i pokryty warstwą ciemnej czekolady z kawałkami czekolady. Gianduia ma swoje korzenie w Turynie i jest wytwarzana z ciemnej czekolady i delikatnej pasty z orzechów laskowych. Jest to krem równie dobry jak najlepszy nugat, który sprawia, że to puszyste ciasto ma wyjątkowy smak. Wypiek ten idealnie pasuje jako pyszny deser do kawy.
Marki: | Sapore di Sole |
---|---|
Znak jakości: | Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański |
Pochodzenie: | Włochy |
Może zawierać śladowe ilości: | C - jaja, G - mleko, H - orzechy, M - gorczycy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Składniki
Ciasto
- mąka pszenna miękka typ 0
- 18,3 % ciemna czekolada [1]
- margaryna roślinna [1]
- rohrzucker [1]
- mąka z pszenicy miękkiej typ 1 [1]
- 5,7 % Drożdże w proszku [1]
- mąka pszenna miękka typ 0 [1]
- 2,3 % pasta z orzechów laskowych [1]
- pomarańczowa pasta [1]
- syrop z agawy [1]
- masło kakaowe [1]
- płatki ziemniaczane [1]
- sól morska
- białko ryżu [1]
- kurkuma [1]
- 8,1 % Laski wanilii [1]
- z upraw ekologicznych
- aromat naturalny
Może zawierać MLEKO, JAJKA i gorczycę.
Glazura
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 2165 / 517 kj / kcal |
tłuszcz | 27 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12 g |
węglowodany | 65 g |
w tym cukier | 33 g |
substancje balastowe | 3,8 g |
białko | 6,5 g |
sól | 0,33 g |