Rapunzel bioSnacky nasiona kiełków fasoli mung, 40 g
Z kontrolowanej uprawy ekologicznej
5,99 zł
(149,75 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Słodkawe i orzechowe
- Czas kiełkowania 3 - 5 dni
- Idealne do potraw z patelni wok, wrapów i sałatek
Nr art.: BIOG-305605, Zawartość: 40 g, EAN: 4006040169550
Opis
Kiełki fasoli mung smakują słodkawo i orzechowo, dzięki czemu idealnie nadają się do potraw z patelni wok, do wrapów oraz sałatek. Czas kiełkowania wynosi od trzech do pięciu dni. Ziarna do kiełków fasoli mung Rapunzel pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Wskazówka: przed kiełkowaniem namoczyć na dwanaście godzić w świeżej, czystej wodzie. Optymalna temperatura kiełkowania 18 - 22 °C.
Marki: | Rapunzel |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański |
Pochodzenie: | Chiny |
Może zawierać śladowe ilości: | A - gluten, M - gorczycy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
Właściwości: | bez inżynierii genetycznej |
Składniki
Ekologiczne kiełki fasoli mung
- nasiona fasoli mung (Vigna radiata) [1]
- z certyfikowanej produkcji ekologicznej
Wartość odżywcza
Ekologiczne kiełki fasoli mung
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 147 / 35 kj / kcal |
tłuszcz | 0,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,08 g |
węglowodany | 1,8 g |
w tym cukier | 1 g |
substancje balastowe | 5,9 g |
białko | 3,2 g |
sól | 0,02 g |