Rapunzel Bio chrupiąca pasta z orzeszków ziemnych z solą, 500 g

Delikatnie prażone i zmielone

23,84 zł 26,99 zł -12%

(47,68 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 500 g

Jeszcze 2 sztuki dostępne w magazynie

Dostawa do poniedziałek, 7 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do środa do 00:00 godz..

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Bez dodatków
  • Z kawałkami orzechów
  • Doprawiona solą

Nr art.: BIOG-209364, Zawartość: 500 g, EAN: 4006040000532

Kupowane często z Rapunzel Bio mus z orzechów laskowych, 500 g

Bio chrupiąca pasta z orzeszków ziemnych z solą - 500 g Bio mus z orzechów laskowych, 500 g
Rapunzel Bio chrupiąca pasta z orzeszków ziemnych z solą - 500 g 23,84 zł (47,68 zł / kg)
Rapunzel Bio mus z orzechów laskowych, 500 g 50,03 zł (47,68 zł / kg)
Cena całkowita: 73,87 zł
Opis

Przecier powstała w specjalnym procesie bez żadnych dodatków, została doprawiona tylko solą morską.

Rapunzel delikatnie praży orzeszki ziemne, co pozwala w całości rozwinąć ich pełny aromat. Orzeszki są następnie drobno mielone i rafinowane chrupiącymi kawałkami orzeszków ziemnych i szczyptą soli morskiej.


Z tą chrupiącą pastą upieczesz pyszne ciasteczka orzechowe. Przepis na nie znajdziesz poniżej.

Składniki potrzebna na około 25 ciasteczek:

  • 200 g ziarnistej mąki pszennej lub orkiszowej (pełnoziarnistej lub typu 1050)
  • 100 g masła lub margaryny roślinnej
  • 80 g cukru trzcinowego
  • 100 g pasty orzechowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 gram rodzynek sułtańskich
  • 4 morele
  • 1 jajko

Przygotowanie:

  1. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia.
  2. Dodać pokrojone na kawałki masło i zagnieść.
  3. Pokroić morele na małe kawałki i dodać cukier, pastę orzechową i rodzynki. Dobrze wymieszać.
  4. Ostrożnie wbić jajko i szybko wszystko zagnieść.
  5. Ciasto podzielić na 25 porcji i uformować w kulki o wielkości około 3 cm. Ułożyć na posypanej mąką blasze do pieczenia i spłaszczyć widelcem.
  6. W zależności od upodobań można posypać ciasteczka orzeszkami ziemnymi lub suszonymi owocami.
  7. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 10-12 minut na złoty kolor, a następnie ostudzić na ruszcie.

Wskazówki:

  • Gładkie masło orzechowe zapewnia delikatniejszą, mniej kruszącą się konsystencję.
  • W przypadku cieńszych ciasteczek można rozwałkować ciasto na posypanej mąką blacie i wyciąć krążki.
Marki: Rapunzel
Znak jakości: Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE
Forma diety: Wegańskie , Wegetariański
Pochodzenie: Niemcy
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Właściwości: bez inżynierii genetycznej
Składniki

99,2 % orzeszki ziemne[1], sól morska

  1. z certyfikowanej produkcji ekologicznej

Zawiera następujące składniki uczulające: orzechy ziemne. Może zawierać śladowe ilości: łubinu lub produktów z łubinu, mleka lub produktów mlecznych, w tym laktozy, orzechów lub produktów z orzechów, nasion sezamu lub produktów sezamowych

Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania 2617 / 625 kj / kcal
tłuszcz 51,3 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9,7 g
węglowodany 11,2 g
  w tym cukier 5,4 g
substancje balastowe 7 g
białko 26,1 g
sól 0,8 g
Zawartość

Witaminy i minerały

Zawartość na 100 g ZDS[1]
magnez 214 mg 57%
  1. w oparciu o 100g (% ilości referencyjnej)

ZDS: zalecana dzienna dawka

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Rapunzel Bio chrupiąca pasta z orzeszków ziemnych z solą

4,5 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (50%)
4 gwiazdki
1 (50%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

2 oceny

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Bio chrupiąca pasta z orzeszków ziemnych z solą", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder