Mulino Sobrino Mąka pszenna pełnoziarnista bio, 1 kg
Idealna do przejścia na pełnowartościową kuchnię
17,99 zł
(17,99 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Bardziej wartościowe składniki niż w białej mące
- Nadaje się do delikatnych wypieków
Nr art.: MUS-001, Zawartość: 1 Kilogram, EAN: 8055304820047
Opis
Mąka pszenna polaryzuje: niektórzy doceniają ją za łagodny smak i wszechstronne zastosowanie do wyśmienitych wypieków, ale dbający o zdrowie piekarze w szczególności krytykują stosunkowo niską zawartość minerałów. Organiczna pełnoziarnista mąka pszenna ma zalety dla każdego:
- Podobnie jak wszystkie mąki razowe, mąka pszenna razowa zawiera również wszystkie składniki ziarna, w tym cenne kiełki i otręby (zewnętrzna warstwa ziarna). Dlatego jest bogata w błonnik i minerały, tj. wapń, magnez i fluor oraz witaminy z grupy B. Mąka pszenna zawiera nawet jod.
- W porównaniu z innymi mąkami pełnoziarnistymi mąka pszenna jest jaśniejsza i ma łagodniejszy smak. To ułatwia przejście do gotowania pełnowartościowego, ponieważ wypieki są podobne pod względem koloru, konsystencji i smaku do tradycyjnych produktów z białej mąki.
- Mąka pełnoziarnista nadaje się do wszystkich rodzajów ciasta: do chleba i ciastek, pizzy, makaronów, ciast itp.
Uwaga: Mąka pełnoziarnista potrzebuje więcej płynu do spęcznienia niż zwykła mąka pszenna. Dlatego należy użyć 10-15% więcej płynu niż podano w przepisach.
Marki: | Mulino Sobrino |
---|---|
Znak jakości: | Certyfikowany organiczny, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Pochodzenie: | Włochy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1390 / 332 kj / kcal |
tłuszcz | 2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,5 g |
węglowodany | 62 g |
w tym cukier | 2,4 g |
substancje balastowe | 8,5 g |
białko | 13 g |
sól | 0,01 g |