Milupa Milumil 3 mleko następne, 800 g
Nadaje się do końca okresu karmienia butelką
63,00 zł
(78,75 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Od 10. miesiąca
- Z mieszanką błonnika
- Receptura dopasowana do wieku dziecka
Nr art.: MM-147833, Zawartość: 800 g, EAN: 4056631001813
Opis
Mleko następne Milumil 3 nadaje się jako posiłek mleczny od 10. miesiąca życia do końca okresu karmienia butelką. Receptura, specjalna mieszanka błonnika pokarmowego z galakto- i fruktooligosacharydami oraz zawartość witamin i składników odżywczych są dostosowane do wieku dziecka.
Dawkowanie: zwykle dziennie wystarczają jeden do dwóch posiłków z mleka następnego 3. Są to jednak tylko wskazówki, które nie są takie same dla każdego dziecka. Inna jest również ilość wypijanego posiłku. Dlatego w tabeli znajdziesz kilka sugerowanych dawek dla różnych ilości do picia.
Do odmierzania ilości proszku należy używać wyłącznie miarki z opakowania, aby zapewnić prawidłowe proporcje mieszania proszku i wody.
Wiek | Ilość butelek dziennie | Jedzenie gotowe do spożycia (ml) | Woda na posiłek (ml) | Liczba miarek na posiłek |
---|---|---|---|---|
Od 10. miesiąca | 1 - 2 | 230 | 210 | 7 |
Do mniejszych ilości napojów | 200 | 180 | 6 | |
170 | 150 | 5 | ||
130 | 120 | 4 | ||
100 | 90 | 3 |
Przygotowanie: Instrukcje dotyczące przygotowania i inne ważne informacje można znaleźć w dalszej części tej strony oraz na każdym opakowaniu.
Marki: | Milupa |
---|---|
Zalecenie dotyczące wieku: | od 10 miesiąca |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać szczelnie zamknięte, Jak najszybciej spożyć/zużyć, Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Właściwości: | nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników, nie zawiera konserwantów, nie zawiera oleju palmowego |
Składniki
- laktoza (z mleka)
- oleje roślinne
- olej słonecznikowy
- olej kokosowy
- olej rzepakowy
- odtłuszczone mleko
- serwatka demineralizowana (z mleka)
- galaktooligosacharydy z laktozy (z mleka)
- Koncentrat serwatki (z mleka)
- Białko serwatkowe (z mleka)
- Ortofosforan wapnia (E341)
- olej rybny
- fruktooligosacharydy
- chlorek potasu
- cytrynian sody
- Chlorek choliny
- Ortofosforan magnezu (E343)
- lecytyna sojowa
- witamina C (kwas askorbinowy)
- cytrynian potasu
- inozytol
- chlorek magnezu
- L-tryptofan
- Siarczan żelaza
- L-karnityna
- siarczan cynku
- Palmitynian askorbylu (E304)
- kwas pantotenowy
- niacyna
- witamina e
- siarczan miedzi
- witamina B1 (tiamina)
- witamina A
- witamina B2
- Witamina B6 (pirydoksyna)
- jodek potasu
- kwas foliowy
- Siarczan manganu II
- selenin sodu
- witamina K
- biotyna
- witamina D
- witamina B12 (kobalamina)
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g [1] |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 276 / 66 kj / kcal |
tłuszcz | 3,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0,5 g |
węglowodany | 8,1 g |
w tym cukier | 8 g |
białko | 1,3 g |
substancje balastowe | 0,3 g |
sól | 0 g |
kwas α-linolenowy | 0,05 g |
DHA | 0,02 g |
laktoza | 7,8 g |
inozytol | 0,01 mg |
GOS² (galaktooligosacharydy) | 0,23 g |
FOS² (fruktooligosacharydy) | 0,04 g |
- Standardowe dozowanie: 13,7 g proszku + 90 ml wody = 100 ml gotowej do spożycia żywności
Zawartość
Zawartość | na 100 ml [2] |
---|---|
witamina A | 58 µg |
witamina D | 1,7 µg |
witamina E (tokoferol) | 1,3 mg |
witamina k | 4,2 µg |
witamina C (kwas askorbinowy) | 9,2 mg |
witamina B1 (tiamina) | 0,11 mg |
witamina B2 (ryboflawina) | 0,14 mg |
niacyna | 0,45 mg |
witamina B6 | 0,05 mg |
kwas foliowy | 12 µg |
witamina B12 (kobalamina) | 0,19 µg |
biotyna | 1,9 µg |
witamina B5 (kwas pantotenowy) | 0,5 mg |
sód | 22,3 mg |
potas | 70 mg |
chlorek | 51 mg |
L-izoleucyna | 67 mg |
fosfor | 48 mg |
magnez | 6,6 mg |
Żelazo | 1 mg |
cynk | 0,5 mg |
miedź | 0,05 mg |
mangan | 0,005 mg |
fluorek [1] | <0,01 mg |
selen | 3 µg |
jod | 13 µg |
L-karnityna | 1,9 mg |
Cholin | 17 mg |
(GOS) Węglowodany bezkaloryczne | 0,12 g |
- naturalna zawartość
- Standardowe dozowanie: 13,7 g proszku + 90 ml wody = 100 ml gotowej do spożycia żywności