J.Kinski Bio Shoyu Seaweed Mushroom baza do ramenu, 525 ml
Algi z upraw zarządzanych w sposób zrównoważony
29,61 zł 32,99 zł -10%
(56,40 zł / l, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Umami z alg i grzybów
- Delikatny karmelowy smak
- Starannie wyprodukowany
Nr art.: GOO-102019, Zawartość: 525 ml, EAN: 4270001589781
Kupowane często z J.Kinski Bio wieprzowy bulion bazowy do Ramenu "Tonkotsu Style", 525 ml


Opis
Unikalna kompozycja alg wakemeal, grzybów shiitake i najlepszego organicznego shoyu (tradycyjnego japońskiego sosu sojowego), która nie pozostawia nic do życzenia.
- Najlepsze składniki organiczne, starannie przetwarzane ręcznie
- Sos w czystej postaci lub jako baza do ramenu
- Łagodny karmelowy smak
- Zrównoważona uprawa wodorostów
- Staranny proces produkcji: delikatne przygotowany przez 10 godzin w temperaturze 80°C, a następnie wielokrotnie zalewany octem ryżowym, solą i cukrem buraczanym
Zawartość: 525 ml
Wskazówka producenta: Termin przydatności do spożycia: co najmniej 12 miesięcy od daty dostawy.
Intensywny smak umami z japońskiego shoju, najlepszych grzybów drożdżowych & Co.
Algi z upraw zarządzanych w sposób zrównoważony.
Marki: | J.Kinski |
---|---|
Znak jakości: | Certyfikat ekologiczny zgodnie z przepisami WE dotyczącymi produktów organicznych |
Forma diety: | Wegańskie |
Może zawierać śladowe ilości: | D - ryby |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni, Przechowywać w temperaturze pokojowej, Przechowywać z dala od światła, Przechowywać w suchym miejscu |
Właściwości: | nie zawiera syntetycznych konserwantów |
Składniki
woda pitna, woda pitna, 3 % sos Shoyu[1] (woda pitna, soja[1], pszenica[1], sól morska, Aspergillus oryzae), celuloza mikrokrystaliczna, 2 % grzyb shiitake (twardnik japoński)[1], surowy cukier trzcinowy[1], 1 % Glony Wakame[1], Ocet ryżowy[1] (woda pitna, ryż niełuskany, Aspergillus oryzae), sok z limonki[1], sól kamienna, sok cytrynowy[1], olej sezamowy[1], Wino ryżowe[1] (słodki ryż[1], Shochu[1] (woda pitna, ryż[1], Koji ferment), woda pitna, Aspergillus oryzae)
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 ml |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 63 / 15 kj / kcal |
tłuszcz | 0,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
węglowodany | 2,9 g |
w tym cukier | 2,9 g |
białko | 0,5 g |
sól | 0,75 g |