Zioła prowansalskie
Herbes de Provence
Zioła prowansalskie pochodzą z kuchni francuskiej i są bardzo popularne w kuchni śródziemnomorskiej. Ziołowe mieszanki są często ze sobą zestawiane, często mieszane są ze sobą następujące zioła: tymianek, rozmaryn, oregano, majeranek i cząber. Ponadto dodawane są bazylia, estragon, koper, trybula, liść laurowy i szałwia, aby udoskonalić smak mieszanki. Zioła są świeżo mieszane, jako gotowa mieszanka suszone lub konserwowane w formie oleju aromatycznego lub octu aromatycznego.
Produkty z Zioła prowansalskie
-
Sonnentor Zioła prowansalskie, 20 g
- Udoskonalone kwiatami lawendy
- Aromatyczna mieszanka
- Uniwersalne zastosowanie
-
KOTÁNYI Zioła prowansalskie, 33 g
- Niesamowita mieszanka
- Podkreśla smak dań z ryb i mięsa
- Z lubczykiem i rozmarynem
-
KOTÁNYI Zioła prowansalskie, 25 g
- Udoskonalają smak potraw mięsnych i marynat
- Intensywny zapach
- Rozdrobnione
-
Ankerkraut Zioła prowansalskie, 30 g
- Według oryginalnej receptury
- Do potraw kuchni śródziemnomorskiej
- Bez sztucznych aromatów
-
Österreichische Bergkräuter Zioła prowansalskie, 30 g
- Z suszonych ziół
- Silny aromat
- Pikantne - aromatyczne
-
Spice for Life Zioła prowansalskie bio, 30 g
- Ziołowo-pikantna
- Klasyczna mieszanka
- Do wielu dań kuchni śródziemnomorskiej
-
Ölmühle Solling Zioła prowansalskie olej aromatyczny bio, 100 ml
- Stawia śródziemnomorską kropkę nad i
- Świeży, zimno tłoczony
- Mocny smak doświadczenia
-
Alnatura Organiczne paluszki orkiszowe z sezamem i czarnuszką, 150 g
- Orientalna nuta przypraw
- Z sezamem i czarnuszką
- Produkt wegański i w jakości Demeter
-
Don PiccanToni Zioła prowansalskie „PIERRE”, 30 g
- Smak Prowansji
- Z tymianiem, lawendą, koprem i zieloną miętą
- Bez glutaminianu