Pieprz cayenne
Capsicum frutescens
Zastosowanie:
Stosowane są owoce z nasionami suche i mielone. Pieprz cayenne odgrywa ważną rolę w kreolskiej i południowo amerykańskiej kuchni, jest on również wykorzystywany tradycyjnie u Indian i Azjatów do niektórych potraw. Pieprz cayenne przyprawia dania rybne, owoce morza, gulasze i zupy.
Występowanie:
Pieprz cayenne otrzymywany jest z owoców papryki gałęzistej (papryki ostrej). Roślina ta ma swoje korzenie w Ameryce Południowej i Środkowej. Dzisiaj można znaleźć go we wszystkich tropikalnych obszarach na ziemi.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Pieprz cayenne
-
KOTÁNYI Pieprz cayenne mielony, 28 g
- Drobny proszek
- Delikatny wędzony aromat
- Uniwersalne zastosowanie
-
Ankerkraut Zmielony pieprz cayenne, 60 g
- Bardzo ostry gatunek papryki
- 100% zmielone chilli cayenne
- Wszechstronny
-
Zwergenwiese Bio LupiLove papryka i pieprz, 135 g
- Chrupiące nasiona słodkiego łubinu
- Z zielonym pieprzem
- Pikantna i aromatyczna
-
Zwergenwiese Bio pasta do smarowania mango curry, 180 g
- Z pestek słonecznika
- Z papają i jabłkiem
- Ze szczyptą pieprzu cayenne
-
Zwergenwiese Bio keczup pomidorowy, 500 ml
- Aromatycznie owocowy smak
- Delikatnie doprawiony
- Idealny do potraw z ziemniaków
-
Zwergenwiese Bio Soul Kitchen Chili sin Carne, 370 g
- Fasola nerkowata i kukurydza
- Zawiera kawałki kotleta sojowego
- Ostry sos pomidorowy
-
Zwergenwiese Bio mała pasta do smarowania dynia z pomarańczą, 50 g
- Wyjątkowe doświadczenie smakowe
- Egzotyczna, owocowa, aromatyczna
- Konsystencja idealna do smarowania
-
Zwergenwiese Bio mała pasta do smarowania mango curry, 50 g
- Z pestek słonecznika
- Egzotyczne aromaty
- Idealna w drodze