Liść curry
Murraya koenigii
Zastosowanie:
Używane są świeże i suche liście w całości lub pokruszone. Bardzo dużą popularnością liście curry cieszą się w indyjskiej kuchni.
Występowanie:
Drzewko curry najczęściej rośnie dziko na wysokości 1500 m.n.p.m. Murraya koenigii, a także Bergera koenigii pochodzi z tropikalnej i subtropikalnej części Azji. Dzisiaj jest on rozprzestrzeniony w Sri Lance, Tajlandi po Chiny.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Liść curry
-
Cosmoveda Liście curry - ekologiczne, 12 g (10 g)
- Ważne zioło aromatyczne
- Dobrze komponuje się z daniami z dal
-
Herbaria Good Old Mild Curry, 80 g
- dla pokrojonego & kiełbaski
- stopień ostrości 3 z 10
- z pieprzem cayenne & liśćmi curry
-
Life Earth Asiafeeling, 35 g
- Bezsolna
- Pikantne i świeże
- Egzotyczna kompozycja
-
Bake Affair Organiczne ciasto na pizzę z włoskimi przyprawami, 358 g
- Na 2 pizze (ciasto 500 g)
- Wymaga tylko dodania wody i oleju
- Z mąką pszenną i drożdżami
-
J.Kinski Bio Veggie Masala - Mieszanka przypraw, 80 g
- Ekologiczna jakość premium
- Idealna do zapiekanek i curry
- Ciepły, pełny smak
-
Herbaria Mieszanka przypraw "Zielony Kakadu", 85 g
- łagodna ostrość
- dla egzotycznych potraw z patelni
- z płatkami ananasa & liśćmi curry
-
Herbaria Calypso Tropical Curry, 85 g
- egzotyczne & owocowe
- stopień ostrości 3 - 4 z 10
- pasuje doskonale do mleka kokosowego