Harissa
Afrykańska pasta chili
Pasta chili Harissa pochodzi z Afryki Północnej i jest strasznie ostra. Tworzona jest z suchych i świeżych papryczek chili. Często też wytwarzana z czosnku, soli, kminku rzymskiego, kolendry i mięty. Aby uczynić tę pastę odrobinę łagodniejszą, dodaje się do niej troszkę pomidorów. W kuchni arabskiej Harissa jest wykorzystywana tradycyjnie do zup, gulaszu, ryżu i marynat do jagnięciny i kurczaka przed grillowaniem. W Afryce Północnej tę ostrą pastę dodaje się do kuskusu.
Produkty z Harissa
-
Ankerkraut Harissa mieszanka przypraw, 75 g
- Z marokańską miętą nana
- Ostry smak chili
- Egzotyczne aromaty
-
KOTÁNYI Mieszanka przypraw Harissa, 25 g
- Pikantny smak
- Doskonała do dań mięsnych
- Również do zup, sosów itp.
-
Stay Spiced! Harissa - styl marokański, 70 g
- Z chili i miętą
- Ostra mieszanka przypraw
- Dobrze komponuje się z mięsem i warzywami
-
Wiberg Harissa - inspirowana światem arabskim, 85 g
- Bardzo ostra i aromatycznie pikantna
- Kmin rzymski, papryka, kolendra
- Do użytku sypana lub jako pasta
-
Sonnentor Bio mieszanka przypraw Harissa, 70 g
- Ognista, pikantna i aromatyczna
- Chili, kolendra i kmin rzymski
- Wegańska, bez drożdży i bio
-
Herbaria Bio Harissa - przyprawa w puszce, 25 g
- Intensywnie ostra chili
- Owocowe niuanse
- Ze szczyptą mięty Nana