Indyk i kurczak Hütter Parówka wieprzowa "Frankfurter"
Często mylona z wiedeńskimi paróweczkami!
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Te kiełbaski frankfurterki są wytwarzane z najlepszej austriackiej wieprzowiny w południowo-wschodniej Styrii. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z różnicy między kiełbasą wiedeńską a frankfurterką i myśli, że to jedna i ta sama kiełbasa. Różnica polega jednak na tym, że Frankfurter może składać się wyłącznie z wieprzowiny. Z drugiej strony Wiener Würstchen to mieszanka wołowiny i wieprzowiny.
Przygotowanie: kiełbaski nie należy wrzucać do gotującej się wody! Podgrzewaj kiełbaski w gorącej wodzie przez około 8 minut.
Świetnie smakuje z musztardą i bułką lub jako składnik gulaszu.
Marki: | Indyk i kurczak Hütter |
---|---|
Pochodzenie: | Austria |