Herbaria Organiczna śródziemnomorska bułka tarta
Sprawia, że warzywa, sery i sałatki są niesamowicie chrupiące!
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Ta bułka tarta firmy Herbaria wytwarzana jest ręcznie w Bawarii bez dodatków enzymów. Udoskonalona została mieszanką ziół i przypraw.
Idealna do panierowania mięsa, ryb, warzyw, tofu oraz serów lub można nią posypać sałatki, makaron lub przystawki. Idealna również do nadziewanych warzyw.
Przepis: Sycylijski makaron
(Czas przygotowania: 25 minut 4 porcje)
- 1 duży bakłażan
- 800 g pomidorów
- 400 g makaronu penne
- 2-3 ząbki czosnku
- 7 łyżek oliwy z oliwek
- sycylijska sól kamienna
- 125 g tartej bułki śródziemnomorskiej firmy Herbaria
- 1/2 pączek mięty
Przygotowanie:
- Pokroić bakłażan na w małą kostkę i podsmażyć na patelni bez tłuszczu przez około 8-10 minut, aż się zarumieni, często mieszając, tak aby bakłażan był równomiernie podsmażony. Pomidory również pokroić w małą kostkę. Pomidory dusić w małym rondelku na średnim ogniu.
- Makaron penne ugotować według wskazówek podanych na opakowaniu. Obrać czosnek i posiekać. Bułkę tartą firmy Herbaria podsmażyć z 3 łyżkami oliwy z oliwek, aż będzie chrupiąca, następnie pozostawić na talerzu do ostygnięcia. Czosnek podsmażyć na pozostałym oleju z oliwek. Następnie dodać bakłażan i pomidory i doprawić solą sycylijską. Posiekać liście mięty.
- Gotowy makaron należy odcedzić i wymieszać z sosem i krótko zagotować. Następnie nałożyć na talerz i posypać podsmażoną bułką tartą.
Marki: | Herbaria |
---|---|
Pochodzenie: | Niemcy |
Dodatkowe informacje
Składniki:
Pełnoziarnista bułka tarta* (pszenica - mąka pełnoziarnista*, drożdże*, sól kamienna), rozmaryn*, czosnek*, oregano*, koper włoski*, tymianek*, płatki pomidorowe* (Koncentrat pomidorowy-koncentrat*, skrobia kukurydziana*), cytryna*, czarny pieprz*
*z kontrolowanych upraw ekologicznych.