Herbaria Organiczna bułka tarta z komosą ryżową
Glutenarme Panade
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Bułka tarta firmy Herbaria idealnie nadaje się do panierowania mięsa, ryb i warzyw. Możesz również posypać nią dania z makaronem, warzywami oraz zapiekanki.
Ta bułka tarta wykonana jest ze zboża mało bogatego w gluten oraz została udoskonalona mieszanką ziół i przypraw.
Przepis:
Placuszki z cukinii
(Czas: 30 minut 4 porcje (12 sztuk)
- 400 g cukinii
- 1 cytryny
- 1 pęczek pietruszki
- 1 cebula
- 6-8 łyżki oleju rzepakowego
- Sycylijska sól kamienna
- 75 g bułka tarta z miłką abisyńską, amarantem i komosą ryżową
- 50 g zmielonych nasion chia
Przygotowanie:
- Cukinie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko solimy i odstawiamy na kilka minut. Cytrynę umyć w gorącej wodzie, a następnie skórki ścieramy delikatnie na tarce, wycisnąć 2 łyżki soku. Umyć pietruszkę i posiekać. W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Następnie smażymy ją na 2 łyżkach oleju rzepakowego ze szczyptą soli przez około 3 minuty. Do tego dodajemy sok z cytryny oraz skórki i pietruszkę i krótko gotujemy.
- Dokładnie wyciskamy cukinię, tak aby wypłynęła z niej cała woda. Następnie ugniatamy 75g bułki tartej z miłką abisyńską, amarantem i komosą ryżową, z przygotowanymi składnikami oraz mielonymi nasionami chia i pozostawiamy 10 minut do napęcznienia.
- Za pomocą zwilżonych wodą dłoni formujemy niewielkie placuszki i obtaczamy je w bułce tartej. Następnie smażymy, aż się zrumienią z każdej strony ok. 6 minut.
Marki: | Herbaria |
---|---|
Pochodzenie: | Niemcy |
Dodatkowe informacje
Składniki:
kosma*, amarant*, miłka abisyńska*, ziele angielskie*, pomarań - granulki* (sok pomarańczowy 0 koncentrat*, mąka ryżowa*), sól kamienna, nasiona kolendry*, kminek*, papryka*, koper*, kardamon*, gorczyca czarna*, czarny pieprz*, wrzos zwyczajny*, tymianek*
* Z kontrolowanych upraw ekologicznych.