Govinda Skrobia z tapioki bio, 330 g
Drobno zmielona do gotowania i pieczenia
14,99 zł
(45,42 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Bezglutenowy zagęszczacz
- Z korzenia manioku
- Bez smaku
Nr art.: XAY-GOV-H111, Zawartość: 330 g, EAN: 4038507009116
Opis
Skrobia z tapioki jest wytwarzana z korzenia manioku południowoamerykańskiego. Korzeń manioku jest naturalnie bezzbożowy, bezglutenowy i bez smaku. W postaci drobno zmielonej doskonale sprawdza się zatem jako środek wiążący do pieczywa bezglutenowego, ale także do sosów, zup, kremów i wszelkiego rodzaju deserów.
Marki: | Govinda |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Certyfikowany organiczny |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Właściwości: | bezglutenowy, bez dodatku cukru, nie zawiera oleju palmowego |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1499 / 358 kj / kcal |
tłuszcz | <0,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0,1 g |
węglowodany | 89 g |
w tym cukier | 3,4 g |
białko | 0,2 g |
sól | <0,01 g |
Składniki
- 100 % skrobia z tapioki [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych