Govinda Łuski babki bio, 250 g
Naturalnie bardzo bogate w błonnik
38,99 zł
(155,96 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Również dla diabetyków
- Bogate w błonnik
- W jakości organicznej
Nr art.: XAY-GOV-H717, Zawartość: 250 g, EAN: 4038507000809
Opis
W jakości organicznej
Łuski babki są produktem czysto naturalnym i charakteryzują się szczególnie dużą zawartością błonnika pokarmowego.
- Dla wyrównania przy diecie ubogiej w błonnik
- Odpowiednie również dla diabetyków.
- Łuski z Indii pęcznieją do 20 razy bardziej.
- Łuski są smaczne, jeśli po 10 minutach pęcznienia zostaną wymieszane z sokiem, serwatką, mlekiem migdałowym lub ryżowym. Łuski nadają się również do zagęszczania budyniów, kasz i zup.
Zalecenia dotyczące spożycia:
Spożywać 1 do 2 łyżeczek w dużej ilości płynu (co najmniej 0,25 l) do dwóch razy dziennie. Do wzbogacenia w błonnik, np. musli, smoothie czy pieczywa.
Marki: | Govinda |
---|---|
Znak jakości: | Certyfikowany organiczny |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu, Bez laktozy |
Właściwości: | surówka, bezglutenowy, nie zawiera laktozy |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 795 / 190 kj / kcal |
tłuszcz | 0,6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,1 g |
węglowodany | 1,7 g |
w tym cukier | 0,2 g |
substancje balastowe | 85,1 g |
białko | 1,9 g |
sól | 0,2 g |
Składniki
- 100 % łuski babki jajowatej [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych