Govinda Cukier z kwiatów kokosa bio, 400 g
Czysta i dobra alternatywa dla cukru trzcinowego
27,99 zł
(69,98 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Dostarcza energii i składników odżywczych
- Niski indeks glikemiczny
- Ze słodkiego nektaru kwiatów
Nr art.: XAY-GOV-H597, Zawartość: 400 g, EAN: 4038507003527
Opis
Czysta alternatywa dla cukru trzcinowego
- Cukier kokosowy wytwarzany jest ze słodkiego nektaru z kwiatów drzewa kokosowego (Coco nucifera) (nie palmy, z której pozyskuje się olej palmowy).
- Czysta i dobra alternatywa dla cukru trzcinowego.
- Cukier kokosowy jest bogaty w składniki odżywcze i ma naturalnie niski indeks glikemiczny.
- Głównym składnikiem cukru kokosowego jest sacharoza (80%), następnie glukoza i fruktoza (po 10%).
- Nektar jest gotowany i przetwarzany na granulki.
Marki: | Govinda |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Certyfikowany organiczny |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
Właściwości: | bezglutenowy |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1641 / 392 kj / kcal |
tłuszcz | 1,9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,5 g |
węglowodany | 91,9 g |
w tym cukier | 88,3 g |
substancje balastowe | 2 g |
białko | 1,9 g |
sól | 0,6 g |
Zawartość
Zawartość | na 100 g |
---|---|
L-izoleucyna | 188,7 mg |
Żelazo | 3,6 mg |
potas | 815 mg |
Składniki
- 100 % cukier z kwiatu kokosa [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych