Dr. Oetker Cukier żelujący 3:1, 500 g
Łatwy w użyciu
16,99 zł
(33,98 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
-
Dr. Oetker
Cukier żelujący do truskawek
Proste zastosowanie
17,04 zł 17,99 zł(34,08 zł / kg) -
Dr. Oetker
Cukier żelujący do owoców leśnych
Specjalnie stworzony dla malin, jeżyn i czarnych porzeczek
17,04 zł 17,99 zł(34,08 zł / kg) -
Dr. Oetker
Cukier żelujący 3:1
Łatwy w użyciu
16,99 zł(33,98 zł / kg)
Właściwości i zalety
- Do dżemów i marmolad
- Zawiera pektynę roślinną
- Tylko 3 minuty gotowania
Nr art.: KAS-404360, Zawartość: 500 g, EAN: 4000521730307
Opis
Cukier żelujący 3:1 Dr. Oetker jest idealny do przygotowywania dżemów, przetworów owocowych lub galaretek. Zawiera roślinną substancję żelującą pektynę, która jest pozyskiwana z owoców cytrusowych i jabłek. Środek żelujący i cukier są już wymieszane w recepturze, dzięki czemu jest szczególnie łatwy w użyciu.
Wskazówki dotyczące stosowania:
- Na 1 opakowanie cukru żelującego 3:1 (500 g) potrzeba 1500 g owoców lub 1250 ml soku owocowego.
- Do przygotowania galaretki można również użyć dowolnego dostępnego w handlu soku owocowego lub nektaru (z wyjątkiem soku winogronowego).
Marki: | Dr. Oetker |
---|---|
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Składniki
- cukier
- pektyna jako środek żelujący
- pektyna
- Zakwaszacz
- Kwas cytrynowy (E330)
- Konserwant
- kwas sorbinowy (200e)
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 590 / 141 kj / kcal |
tłuszcz | 0,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
węglowodany | 32 g |
w tym cukier | 32 g |
substancje balastowe | 2,3 g |
białko | 0,7 g |
sól | 0,03 g |