Classic Ayurveda Naan mieszanka do pieczenia kolendra i anyż, Bio, 240 g
Szybkie przygotowanie na patelni
18,99 zł
(79,13 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Idealne do kuchni indyjskiej
- Doprawiona świetnymi przyprawami
- Bez drożdży
Nr art.: XAY-AN-10730, Zawartość: 240 g, EAN: 4032582020721
Opis
Ta cudownie pyszna mieszanka do pieczenia Naan z kolendrą i anyżem od Classic Ayurveda jest bardzo łatwa do wymieszania, a chlebki można następnie upiec bezpośrednio na patelni. Mieszanka do pieczenia jest w 100% organiczna, zawiera świetne przyprawy i nie zawiera drożdży. Przygotowany chlebek naan doskonale komponuje się z indyjskimi potrawami, a posmarowany ghee smakuje wyśmienicie.
Mieszanka zawiera następujące przyprawy:
- Sól kamienna
- Liść kolendry
- Anyż
- Kolendra
- Kminek
- Koper włoski
- Kozieradka
- Asafetyda
Przepis na 5 chlebków naan (płaskich chlebków):
Składniki:
1 łyżka oleju, 130 - 150 ml ciepłej wody i trochę mąki do wałkowania.
Przygotowanie:
Umieść mieszankę do pieczenia w misce i dodaj niewielką ilość wody i oleju. Następnie zagnieć wszystko w ciasto (dwie do trzech minut). Pozostaw ciasto na dziesięć minut, aby odpoczęło. Dzięki temu ciasto będzie nieco bardziej puszyste. Po ostatnich dziesięciu minutach posyp mąką uprzednio oczyszczoną powierzchnię roboczą, podziel ciasto na pięć równych części, uformuj w kulę i rozwałkuj na płaski chleb o grubości dwóch milimetrów. Teraz można rozgrzać nieprzywierającą patelnię. Gdy patelnia będzie gorąca, poszczególne placki można smażyć z obu stron (bez oleju).
Marki: | Classic Ayurveda |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Właściwości: | bezglutenowy, nie zawiera drożdży |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1424 / 340 kj / kcal |
tłuszcz | 1,2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g |
węglowodany | 66 g |
w tym cukier | 6,4 g |
substancje balastowe | 3,6 g |
białko | 13 g |
sól | <2,5 g |
Składniki
- mąka pszenna [1]
- jogurt w proszku z odtłuszczonego mleka [1]
- kamień winny w proszku [1]
- sól kamienna
- 0,4 % Liście kolendry [1]
- 0,2 % Anyż [1]
- 0,2 % kolendra [1]
- kmin rzymski [1]
- koper włoski [1]
- kozieradka [1]
- asant (Asafoetida) [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
- środki zakwaszajace
- Środek spulchniający