Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Nimm Dir Zeit" - bułki pełnoziarniste, 660 g
Szybkie przygotowanie
20,37 zł 22,99 zł -11%
(30,86 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
-
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Sonne im Herzen" - bagietka orkiszowa z kurkumą
Klasyczna bagietka w nowej interpretacji
21,91 zł 24,99 zł(33,20 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Leichtigkeit" - Ciabatta
Świeże i chrupiące prosto z piekarnika
18,83 zł 20,99 zł(28,53 zł / kg) -
Właściwości i zalety
- Pieczywo na śniadanie i na przerwę
- Wysokiej jakości pełnoziarnista mąka żytnia
- Wychodzi około 15 bułeczek
Nr art.: BHM-42, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036991866
Kupowane często z Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia chleba z młyna, 660 g


Opis
Świeżo upieczone razowe bułeczki z masłem i dżemem o poranku – tak zaczniesz dzień w dobrym humorze! Z tą mieszanką do pieczenia możesz łatwo i nieskomplikowanie upiec około 15 bułek.
Potrzebujesz następujących świeżych składników:
9 g suchych drożdży lub ½ kostki świeżych drożdży, ok. 515 g letniej wody
Przygotowanie:
- W misce wymieszaj ok. 515 g letniej wody z drożdżami
- Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj
- Czas wyrabiania (maszynowy): 7 -10 min.
- Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat, przykryj i odstaw w temperaturze pokojowej na ok. 45 minut
- Po odpoczynku uformuj z ciasta bułeczki (ok. 14-15 sztuk po 75-80 g).
- Następnie ułóż bułki na blasze perforowanej (lub zwykłej) i pozostaw do ponownego wyrośnięcia na ok. 30 minut
- Dobrze rozgrzej piekarnik (np. termoobieg do 230°C)
- Pokrój bułki, spryskaj wodą, mąką i włóż do piekarnika
- Natychmiast po włożeniu do piekarnika spryskaj podłogę kilka razy butelką z rozpylaczem, aby wytworzyło się dużo pary
- Czas pieczenia ok. 5 minut w 230°C, następnie pieczenie w 180°C przez ok. 15 minut
- Po upieczeniu bułki stukane od spodu powinny wydawać „pusty dźwięk”.
- Pozostaw do ostygnięcia i gotowe
Z mieszanki do pieczenia wychodzi około 14 do 15 świeżych bułek.
Marki: | Berghofer Mühle |
---|---|
Pochodzenie: | Austria |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu |
Właściwości: | nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników |
Pochodzenie surowca: | Austria |
Składniki
pełnoziarnista mąka żytnia, mąka pszenna pełnoziarnista, siemię lniane, zakwas żytni (mąka żytnia, woda pitna, kultury startowe), sól, mąka ze słodu jęczmiennego, przyprawa do chleba (kolendra, Nasiona kminku, koper, nasiona anyżu), mączka żytnia, kwas mlekowy[1], mąka z palonego słodu żytniego, otręby pszenne
- środki zakwaszajace
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1373 / 328 kj / kcal |
tłuszcz | 3,7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,6 g |
węglowodany | 55 g |
w tym cukier | 1,3 g |
białko | 11 g |
substancje balastowe | 3,7 g |
sól | 1,8 g |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Nimm Dir Zeit" - bułki pełnoziarniste
1 recenzja klienta w innym języku
5 gwiazdek | | 2 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
2 oceny
Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja