Bavicchi Organiczne nasiona na kiełki soi
Idealne dla kuchni azjatyckiej!
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Kiełki sojowe doskonale pasują do świeżej i chrupiącej sałatki. Są popularnym elementem kuchni azjatyckiej.
Stosowanie:
- Kiełki można uprawiać w domu przez cały rok. Są gotowe do jedzenia już po kilku dniach. W przeciwieństwie do dojrzałej rośliny wykazują one wyższą koncentrację składników odżywczych i są łatwiej strawne.
- Nasącz nasiona przez około 10 godzin i usuń ewentualnie uszkodzone nasiona. Po namoczeniu przepłucz nasiona i umieść je w kiełkownicy. Użyj wielopoziomowej kiełkownicy, aby równomiernie rozprowadzić nasiona. Podlewaj je dwa lub trzy razy dziennie, aż do zakończenia kiełkowania. Powstałe kiełki można przechowywać w lodówce, gdzie nadal rosną przez kilka dni. Umyj je przed spożyciem.
Marki: | Bavicchi |
---|