Bake Affair Świąteczny chleb Stollen z migdałami
Tradycyjny wypiek w okresie świąt
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Stollen bożonarodzeniowy to tradycyjne ciasto, którego nie może zabraknąć w wielu domach w okresie świąt. Dzięki mieszance do pieczenia od Bake Affair upieczesz je w mgnieniu oka. Do jego przygotowania potrzebne są jedynie 2 dodatkowe świeże składniki, reszta jest już zawarta w mieszance. Do produkcji tej mieszanki nie wykorzystuje się inżynierii genetycznej, oleju palmowego, barwników i konserwantów.
Dodatkowe składniki:
- 70 g twarogu (20%)
- 80 g masła
Przygotowanie:
- Otwórz zabezpieczenie świeżości mieszanki do pieczenia i na razie odłóż na bok torebkę cukru pudru. Umieść masę do pieczenia w dużej misce lub w naczyniu miksującym Thermomix.
- Teraz do masy do pieczenia dodaj 40 g masła i 70 g twarogu. Wyrabiaj ciasto ręcznie lub w robocie kuchennym przez około 4 minuty.
- Piekarnik rozgrzej do 180° z grzaniem górnym i dolnym.
- Na posypanej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto na prostokąt (ok. 20 x 15 cm). Złóż jedną połowę na drugą i uformuj kształt obiema stronami dłoni.
- Stollen należy piec przez około 30 - 35 minut.
- Rozpuść pozostałe 40 g masła i posmaruj nim gotowe, jeszcze gorące ciasto.
- Na koniec posyp Stollen cukrem pudrem za pomocą sitka – świąteczne ciasto od Bake Affair gotowe. Z jednej mieszanki otrzymasz ciasto o wadze ok. 500 g.
Marki: | Bake Affair |
---|