Bake Affair Organiczne ciasto na pizzę z włoskimi przyprawami, 358 g
Smakuje prawie jak we Włoszech
24,99 zł
(69,80 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Na 2 pizze (ciasto 500 g)
- Wymaga tylko dodania wody i oleju
- Z mąką pszenną i drożdżami
Nr art.: BAF-314, Zawartość: 358 g, EAN: 9120101511715
Opis
Nie ma prostszego sposobu na zrobienie własnego ciasta na pizzę: bez ważenia, bez przyprawiania. Wystarczy zagnieść ciasto z wodą i oliwą z oliwek i gotowe. Mieszankę mąki pszennej i suchych drożdży (wszystko z kontrolowanej ekologicznej uprawy) można przetworzyć na pyszne ciasto do pizzy na 2 sposoby i upiec na blasze, kamieniu do pizzy lub nawet na grillu. Mieszanka przypraw i aromatycznych ziół nadaje sosowi do pizzy typowy włoski aromat. Pozostaje nam tylko powiedzieć: Buon appetito!
Aby uzyskać idealne ciasto na pizzę, potrzebujesz:
- 1 puszkę "Organiczne ciasto na pizzę z włoskimi przyprawami"
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 200 ml zimnej wody
Tak zrobisz 2 pizze po 250 g ciasta:
- Otwórz mieszankę do pieczenia i wyjmij saszetkę z mieszanką przypraw. Możesz zagotować przecier z pomidorów razem z ziołami, aby uzyskać doskonały sos do pizzy.
- Wsyp mieszankę do dużej miski.
- Napełnij puszkę do linii wody (200 ml) zimną wodą i wlej wodę i 1 łyżkę oliwy do ciasta. Zagnieć na gładkie, miękkie ciasto ręcznie, robotem kuchennym lub w urządzeniu thermomix (ok. 7 minut).
- Zdecyduj, czy chcesz, aby ciasto rosło przez długi czas, zgodnie z wersją włoską, czy wolisz wersję szybką.
Ciasto na szybką pizzę: Przykryj miskę z ciastem i umieść w ciepłym miejscu (ok. 24°C) na 1 - 3 godziny.
Ciasto na pizzę w stylu włoskim: przykryj miskę folią spożywczą lub wilgotną ściereczką i włóż do lodówki. Pozostaw ciasto na co najmniej jedną noc lub do 5 dni, jeśli chcesz. Ciasto wyjmij z lodówki na 1 do 2 godzin przed przygotowaniem i pozostaw w ciepłym miejscu do osiągnięcia temperatury pokojowej. - Rozgrzej piekarnik do 250°C (grzałka górna / dolna lub ustawienie do pizzy). Jeśli używasz kamienia do pizzy, pozwól mu również się podgrzać. Jeśli chcesz przygotować pizzę na grillu, podgrzej grilla wraz z kamieniem do 350°C.
- Ciasto, które ma temperaturę pokojową, podziel na 2 równe kawałki i uformuj z nich kulki i obtocz je mąką. Układaj pizzę na posypanej mąką powierzchni roboczej - nie rozwałkuj wałkiem do ciasta, dociskaj dłońmi od wewnątrz na zewnątrz. Krawędź powinna pozostać grubsza niż środek.
- Teraz czas na pieczenie - w zależności od wybranej metody pieczenia:
Piekarnik z blachą do pieczenia: ułóż pizzę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i przykryj ją sosem do pizzy, ulubionymi składnikami i serem. Piecz w temp. 250°C przez ok. 12 minut do zarumienienia.
Piekarnik z kamieniem do pizzy: ciasto na pizzę ułóż na łopatce do pizzy (ewentualnie na papierze do pieczenia) i pokryj według uznania. Dopiero wtedy umieść pizzę na rozgrzanym kamieniu do pizzy. Piecz w temp. 250°C przez ok. 10 minut.
Grill z kamieniem do pizzy: umieść ciasto na pizzę na kamieniu do pizzy i piecz z zamkniętą pokrywą przez 4-5 minut w 350°C.
Marki: | Bake Affair |
---|---|
Znak jakości: | Austria Bio Garantie, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie |
Pochodzenie: | Austria |
Właściwości: | nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników, nie zawiera konserwantów, nie zawiera oleju palmowego |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1411 / 337 kj / kcal |
tłuszcz | 1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g |
węglowodany | 71 g |
w tym cukier | 2,8 g |
substancje balastowe | 3 g |
białko | 10 g |
sól | 1,8 g |
Video do produktu:
Organiczna pizza w kształcie serca
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Bake Affair Organiczne ciasto na pizzę z włoskimi przyprawami
1 recenzja klienta w innym języku
5 gwiazdek | | 1 | (50%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 1 | (50%) |
2 oceny
Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja