Bake Affair Chleb na patyku, 670 g

Ok. 4 kawałki bagietki lub 6 chlebków

33,99 zł

(50,73 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 670 g

Jeszcze 4 sztuki dostępne w magazynie

Dostawa do wtorek, 26 listopada, jeśli zamówienie zostanie złożone do piątek do 00:00 godz..

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Na grilla lub nad ogniskiem
  • 100% austriackiej mąki
  • Szybki i łatwy w przygotowaniu

Nr art.: BAF-4, Zawartość: 670 g, EAN: 9120101510169

Opis

Klasyczną bagietkę można teraz łatwo przyrządzić w domu i doskonale nadaje się do grillowania w stylu rustykalnym. Idealna również do przygotowania przy ognisku.

Bagietka:

Włóż mieszankę do pieczenia do miski, dodaj 450 ml letniej wody (patrz linia wody w opakowaniu) i zagnieć ciasto ok.3 minuty ręcznie, przy pomocy robota kuchennego lub Thermomix.

Przykryj ciasto i pozostaw w misce w temperaturze pokojowej (ok. 24°C) przez ok. 30–60 minut.

6 chlebków:

  • Zagnieść ciasto na dobrze posypanej mąką powierzchni roboczej. Następnie podzielić na 6 równych części. Z każdego kawałka ciasta uformować bułkę o długości ok. 40 cm. Zawinąć ciasto spiralnie wokół patyka i lekko ścisnąć na końcu, aby chleb nie zsunął się z patyczka podczas grillowania.

4 bagietki:

  • Zagnieść ciasto na dobrze posypanej mąką powierzchni roboczej, podzielić na 4 kawałki o mniej więcej tym samym rozmiarze i nadać wydłużony kształt (ok. 20 cm). Alternatywnie można utworzyć 2 duże bagietki (ok. 35 cm).
  • Przykryć ponownie na 30–60 minut w temperaturze pokojowej. Rozgrzać piekarnik (ciepło górne-dolne) lub grill do 230°C.
  • Użyć ostrego noża, aby naciąć bagietki kilka razy
  • Bagietki posmarować lub spryskać letnią wodą

Przygotowanie grilla:

  • Bagietki: na ruszcie w temperaturze 230°C - ciepło pośrednie, przykryć pokrywę, zamknąć wentylację i piec przez ok. 20 minut.
  • Chlebki: patyk trzymać ok. 20 cm od żaru i obracać powoli, aż chlebek stanie się złotobrązowy.

Bagietki w piekarniku:
Umieścić bagietki na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
4 bagietki: piec w 230°C przez 17-20 minut.
2 bagietki: piec w temperaturze 230°C przez 10 minut, następnie zmniejszyć do 190°C i piec przez kolejne 15 minut.

Pozwól pieczywie ostygnąć przez 10 minut.

Marki: Bake Affair
Znak jakości: bez GMO, Gutes vom Bauernhof
Forma diety: Wegańskie , Wegetariański
Pochodzenie: Austria
Może zawierać śladowe ilości: A - gluten
Składniki
  • mąka pszenna
  • mąka orkiszowa
  • sól
  • suszone drożdże piekarskie
  • granulat czosnkowy
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania1407 / 336 kj / kcal
tłuszcz1,2 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,2 g
węglowodany69 g
  w tym cukier1,2 g
substancje balastowe3,6 g
białko11 g
sól2,5 g
Video do produktu:

Jak zrobić bagietkę/chleb na patyku

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Bake Affair Chleb na patyku

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Chleb na patyku", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder