Arche Naturküche Bio Udon makaron pszenny, 250 g
Również do potraw z woka oraz azjatyckich sałatek makaronowych
13,99 zł
(55,96 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Japoński specjał
- Tradycyjna produkcja
- Idealny do zup i dań jednogarnkowych
Nr art.: BIOG-253703, Zawartość: 250 g, EAN: 4020943130752
Opis
Udon to jeden z najpopularniejszych rodzajów makaronów w Japonii i z Japonii - jest nieodzowną częścią tamtejszej kuchni, a ilość przepisów i sposobów przygotowania dość gęstego, kremowo-białego makaronu są niezliczone.
Łagodny smak czyni je uniwersalnym dodatkiem. Szczególnie popularne są jako składnik zup lub gulaszu. Możesz również przygotować je jako danie na patelni lub wok, a nawet jako azjatycką wersję sałatki z makaronem.
Warto wiedzieć: organiczny makaron pszenny Udon firmy Arche jest wytwarzany w Europie tradycyjnymi japońskimi metodami. Świeże ciasto makaronowe delikatnie zwija się i suszy.
Przygotowanie: włożyć makaron do dużej ilości wrzącej, osolonej wody i gotować przez 14 minut. Odcedź i krótko spłucz zimną wodą. Odcedzić i przetworzyć według przepisu.
Marki: | Arche Naturküche |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański |
Składniki
- mąka z pszenicy durum [1]
- z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
zawartość energetyczna | 1444 / 345 kj / kcal |
tłuszcz | 1 g |
w tym tłuszcze nasycone | 0,1 g |
węglowodany | 71 g |
w tym cukier | 0,7 g |
białko | 11 g |
sól | <0,01 g |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Arche Naturküche Bio Udon makaron pszenny
1 recenzja klienta w innym języku
5 gwiazdek | | 2 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
2 oceny
Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja