Arche Naturküche Bio szklany makaron, 200 g
Krystalicznie czysty, wszechstronny
17,99 zł
(89,95 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Do zup, sałatek i nie tylko
- Wykonane ze skrobi grochowej
- Zawsze się udaj
Nr art.: BIOG-306788, Zawartość: 200 g, EAN: 4020943132459
Opis
Ta azjatycka specjalność, jaką jest makaron szklany, swoją nazwę zawdzięcza temu, jak wygląda – przypomina to szkło. Przepis zawiera tylko czystą, ekologiczną skrobię grochową.
Makaron szklany można stosować na wiele różnych sposobów: oczywiście w wielu azjatyckich potrawach z patelni, w sajgonkach surowych lub smażonycj lub jako smaczny dodatek do zup lub sałatek.
Przygotowanie: przygotowanie makaronu szklanego jest bardzo proste i zawsze się udaje.
- W zupach lub sosach: dodaj je bezpośrednio do gotującej się zupy lub sosu i gotuj z zupą lub sosem przez około 4 minuty.
- Jako dodatek lub do przepisów bez sosu: włóż odpowiednią ilość makaronu szklanego do miski i zalej go wrzątkiem. Roztrzep trochę widelcem, przykryj miskę i odstaw na 5 minut. Odcedź i przetwórz zgodnie z potrzebami.
- Smażenie: rozgrzej olej do smażenia w dużym garnku do temperatury smażenia (próba: wystarczy trzymać drewniany patyczek w rozgrzanym oleju. Jeśli na patyku pojawi się dużo małych bąbelków, temperatura jest właściwa). Otwórz makaron szklany i włóż porcjami do rozgrzanego oleju. Makaron „pęcznieje” i staje się śnieżnobiały. Wyjmij olej łyżką cedzakową i odczekaj, aż spłynie. Świetny chrupiący dodatek do zup, sałatek czy potraw z patelni z sosem!
Marki: | Arche Naturküche |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu |
Właściwości: | bezglutenowy |
Składniki
- skrobia grochowa [1]
- Z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1461 / 349 kj / kcal |
tłuszcz | <0,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0,1 g |
węglowodany | 88 g |
w tym cukier | <0,5 g |
białko | <0,5 g |
sól | <0,1 g |