Arche Naturküche Bio Shirataki Tagliatelle, 294 g
Low Carb alternatywa dla makaronu
17,99 zł
(61,19 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Z niskokalorycznej mąki Konjac
- Czas godowania 1 minuta
- Neutralne w smaku
Nr art.: BIOG-263992, Zawartość: 294 g, EAN: 4020943131513
Opis
Arche Bio Shirataki to makaron wyprodukowany w Japonii z glukomannanu błonnika z korzenia konjac. Mąka konjac ma niską zawartość kalorii i węglowodanów, co jest szczególnym plusem dla fanów diety niskowęglowodanowej.
Tagliatelle doskonale nadają się do wszelkiego rodzaju dań z dużą ilością sosu, ponieważ nie mają własnego smaku, a nawet przejmują najsubtelniejsze smaki sosów. Są gotowe w ciągu minuty, dzięki czemu idealnie nadają się na szybki posiłek.
Przygotowanie:
- Produkty Shirataki mają typowy zapach przypominający zapach morza lub alg. Wsyp tagliatelle do durszlaka i spłucz pod ciepłą wodą, aż zniknie zapach.
- Wrzuć tagliatelle do wrzącej wody i gotuj przez 1 minutę.
- Ponownie odcedź i wymieszaj z wybranym sosem. Zalecamy gotowanie makaronu shirataki przez krótki czas w sosie, aby smak był idealnie wchłonięty.
Marki: | Arche Naturküche |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu |
Właściwości: | bezglutenowy |
Składniki
- woda
- 2,8 % mąka konjac [1]
- wodorotlenek wapnia
- z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 59 / 14 kj / kcal |
tłuszcz | 0,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,1 g |
węglowodany | 1,4 g |
w tym cukier | 0 g |
białko | 0,1 g |
sól | 0,01 g |